V neděli 9. srpna odehraje Viktoria Plzeň zápas třetího kola Synot ligy. Na vlastním stadionu přivítá 1. FC Slovácko. I tentokrát bude možné zakoupit si aktuální číslo magazínu Viktorián.

Zápasový bulletin nabídne nejen ohlédnutí za uplynulými zápasy Viktorie na domácí i evropské scéně. Rekapitulace utkání plzeňských mládežníků nebo představení soupeře z Uherského Hradiště. Chybět nemůže ani pětistránkový rozhovor s letní posilou Západočechů Janem Kopicem.

Pochází z fotbalové rodiny, sport mu tak byl přeurčen a od mládí se honil za míčem. Jan Kopic se v loňské sezóně propracoval mezi to nejlepší, co mohla domácí soutěž nabídnout. V létě se tak po právu stal největší posilou mistrů z Plzně. Kluk z Humpolce, který si prošel třetí i druhou nejvyšší soutěží postupně stoupá první ligou. „Děda hrál fotbal, stejně jako táta a oba starší bráchové. Já neměl jinou možnost než taky skončit u fotbalu. Bratr Milan si zahrál ligu, táta s druhým bratrem hráli v Humpolci krajský přebor a divizi,“ potvrzuje Jan Kopic, že jeho rodina je nositelem sportovní tradice. 

Rodák z Humpolce začínal v tamním FK. „Pamatuji si, že mě jednou v zimě přivedl táta do haly, kde trénovala přípravka. Oproti mně to všechno byli velcí kluci a já s nimi měl hrát fotbal. Vzpomínám, že jsme chodili na škváru, ale dnes je tam skvělý areál a pěkné prostředí. Na to, že se tam hraje jen krajský přebor, jsou v Humpolci super podmínky,“ popisuje Kopic, který dokonce vzpomíná na své první trenéry. „Úplně první byl pan Šimánek, který mě trénoval asi dva roky. Pak mě převzal pan Hájek. Ten mě vedl vlastně až do mého přestupu do Jihlavy.“ Kromě poctivého navštěvování tréninků musel mladý fotbalista myslet i na povinnou školní docházku. „Mamka vždycky říkala, že s bráchou jsme nejlepší žáci na škole. Ale byl jsem asi takový ten průměr. Nikdy jsem se nemusel doma učit a ve škole jsem neměl problémy. Většinou jsem nosil domů trojky a vždycky jsem v pohodě prošel,“ vzpomíná Kopic, jenž fotbalově vyrůstal vedle dvou starších bratrů. „Odkoukával jsem svoje vzory od nich. Celou zeď jsme měli polepenou plakáty Thierry Henryho, Zidana nebo Ronalda,“ vyjmenovává superhvězdy let minulých.

Celý rozhovor s plzeňským záložníkem najdou všichni příznivci červeno-modrých barev v bulletinu Viktorián. Magazín lze zakoupit u kolportérů v areálu Doosan Areny za 19,- Kč. Bulletin je slosovatelný, vyhlášení soutěže, ve které bude možné vyhrát ceny od generálního partnera klubu, společnosti Doosan Škoda Power i věcné ceny z Viktoria shopu.