FC Viktoria Plzeň zvládla náročné utkání se Sigmou Olomouc a vyhrála 2:0. Oba góly dal v závěrečných minutách utkání střídající Michal Ďuriš. Plzeň si tak v Synot lize připsala tři body po třech zápasech bez výhry. Proti Olomouci ale dlouho hledala recept na hluboký defenzivní blok soupeře.

„My jsme věděli, že Olomouc bude hrát ze zabezpečené obrany a budou hrát na brejky. Bylo to těžké, je to vždy o tom prvním gólu, protože když ho dáme, tak oni musejí svoji hru otevřít a hraje se nám lépe,“ říká útočník Michal Ďuriš. „Bylo to náročné, protože Olomouc hrála s taktikou Park the bus. Celý zápas bránili a bylo to pro nás těžké. Na konci už jim ale docházeli síly, my jsme nepanikařili a počkali si na naší šanci,“ dodává kapitán David Limberský.

Viktoria tak navázala na čtvrteční výhru nad Vojvodinou a věří, že nastartovala novou vítěznou šňůru. „Za výhru jsme moc rádi, tři body jsou důležité. Určitě nám to dodá klid do další práce,“ zamýšlí se Limberský. „V lize se trochu trápíme, dnes jsme si ani nevytvořili tolik šancí jako v minulých zápasech, ale zvládli jsme to. Snad se bude dařit i nadále,“ doplňuje Ďuriš.

Viktorii spasil dvěma góly Michal Ďuriš, který se po svém návratu do Viktorie trefil v Synot lize třikrát. „Nevím, jestli cítím formu, hlavní je, že vyhrává celý tým. Teď je před námi důležitý zápas v Srbsku, který chceme zvládnout. Pak nás čeká reprezentační přestávka, během které něco natrénujeme a připravíme se na další boje,“ uzavírá Michal Ďuriš. 

Fotogalerie