Hráči FC Viktorie Plzeň si po dlouhých šesti letech odvezli ze stadionu Bohemians Praha 1905 všechny body. Výhru 1:0 trefil ve druhém poločase Michal Ďuriš a Západočeši tak opět poskočili v tabulce Synot ligy o několik míst vzhůru.

„Jsme samozřejmě rádi za výhru. Po Evropské lize je vždy těžké přepnout na Synot ligu, ale my to dneska zvládli. Nikomu se tu nehraje lehce, je to tady takové jiné než jinde. Této výhry si moc vážíme, vyhráli jsme tady po dlouhé době,“ říká střelec vítězného gólu Michal Ďuriš. „Máme radost, že se nám podařilo tu sérii prolomit. Rozhodnout jsme mohli už v první půli, ale naštěstí po konci zápasu svítila na světelné tabuli naše výhra,“ dodává František Rajtoral.

Michal Ďuriš už v sezoně nastřílel soupeřům pět gólů a momentálně je jasným útočníkem číslo jedna. Důvěru trenérům splatil i v utkání s Bohemkou. „Na hrotu se cítím dobře, jsem uvolněný, ale hlavní je, že se daří celému týmu. Nezáleží na tom, kdo dává góly,“ zamýšlí se slovenský útočník. „Byl bych rád, kdyby mu to tam i nadále padalo. Jeho góly jsou samozřejmě vizitkou celého týmu, všichni pracujeme společně a nekoukáme na to, kdo dává gól,“ dodává Rajtoral.

Výhra v Ďolíčku se nerodila lehce, i když to ze začátku utkání nevypadalo. Plzeň byla jasně lepší a vytvářela si šance, žádnou ale neproměnila. Ve druhé půli už se hrál vyrovnaný zápas a několik zákroků musel také vytáhnout brankář Kozáčik. „Mají tady skvělé fanoušky, je tady cítit dobrá atmosféra a žádnému týmu se tu nehraje dobře,“ popisuje František Rajtoral. „Do toho gólu jsme hráli dobrý zápas, kombinovali jsme a tlačili soupeře. Pak jsme se nepochopitelně stáhli do obrany a začali se o výsledek bát. Možná na nás padlo to, že jsme věděli, že se nám tu nedaří. Naštěstí na konci domácím došli síly a na závěrečný tlak už se nezmohli,“ doplňuje Ďuriš. 

Fotogalerie