15. 3. 2019    Zápas

Vysoká útočná aktivita v Teplicích nestačila, viktoriáni Na Stínadlech podlehli 1:2

FC Viktoria Plzeň
5. Hora
31. Moulis

25. kolo / Pátek 15. 3. 2019, 18:00 / AGC Aréna Na Stínadlech

25. kolo / Pátek 15. 3. 2019, 18:00
AGC Aréna Na Stínadlech

FK Teplice

2:1

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

62. Hrošovský

sestavy

FK Teplice

Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Hyčka – Soungole (66. Hošek), Trubač (66. Žitný) – Hora (C), Moulis (82. Čmovš) – Kuchta, Jindráček.

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hubník, Pernica, Limberský – Hořava, Hrošovský – Pačinda (58. Beauguel), Čermák, Petržela (82. Kayamba) – Chorý (58. Bakoš).

statistiky

Branky: 5. Hora, 31. Moulis – 62. Hrošovský, ŽK: Shejbal, Žitný, Grigar – Limberský, Chorý, Hubník, Bakoš, Rozhodčí: Hrubeš – Myška, Flimmel.

Diváci: 3138

Pavel Vrba sáhl před utkáním v Teplicích k několika změnám. V zadní řadě zálohy naskočil místo Procházky Hořava, na křídle pak poprvé na jaře od úvodních minut Petržela. Vstup do zápasu měli lepší domácí, kteří se do pauzy ujali vedení 2:0. Za Viktorii odpovídal po přestávce krásnou střelou Hrošovský, na kýžené vyrovnání ale Plzeň ani přes 22 střel nedosáhla.

Nepovedený vstup do utkání v podání Viktorie dokázali domácí využít k brzké brance. Moulis našel přesným centrem za obranu bývalého hráče Plzně Jakuba Horu, který ve skluzu na dlouhou nohu dokázal balon trknout pod břevno Hruškovy brány.

Inkasovaná branka jako by pomohla svěřencům Pavla Vrby dostat se pořádně do zápasu. Ve snaze rychle vyrovnat měli Plzeňští hned několik dobrých šancí. Pačinda těsně minul z přímého kopu, Chorého ránu k tyči zase vyrazil brankář Grigar, stejně jako zajímavý pokus Petržely či zakončení Hořavy z téměř ideální pozice o chvíli později.

Na několik neproměněných šancí dokázali navázat gólově opět domácí. Rychle sehraný signál po rozehrávce u autové čáry vyústil ve střelu Moulise uvnitř vápna. Teplický fotbalista se trefil přesně k bližší tyči a zvýšil na 2:0. Hned vzápětí naopak neuspěl ve vyložené šanci na druhé straně Petržela.

Patrik Hrošovský dokázal snížit až po hodině hry, když Grigara překonal krásným technickým obstřelem zpoza pokutového území. Viktorka následně ožila a po dvojitém střídání v útoku se tlačila do dalších šancí. Bakoš ale neuspěl z ostrého úhlu pravačkou, ani v další příležitosti po zakončení hlavou. Nepřesnou střelu Hořavy měl pak na noze Beauguel, ani on ale nedokázal v rychlosti usměrnit balon do sítě.

Viktorii v Teplicích nebylo přáno. Přes 10 střel na branku a několik dalších šancí dokázali v utkání nastřádat Vrbovy svěřenci, jejich smůlu v zakončení ale jako by symbolizovala poslední příležitost v šesté minutě nastavení, kdy se balon od Havla na malém vápně odrazil přímo do náruče brankáře Grigara.