Tým hráčů do 14 let zvládl přechod na velké hřiště velmi dobrým způsobem. Ze 13 ligových zápasů jich vyhrál hned 12 a po podzimu je v čele ligové tabulky.

Navíc v uplynulém množství duelů nastřílela čtrnáctka 58 gólů a pouze 5 jich dostala, i v tomto ohledu je v celé soutěži nejlepší! „Kluci se během všech utkání, co na podzim odehráli, chtěli prezentovat aktivní hrou v držení míče s využitím rychlého přechodu po jeho zisku. V obranné fázi jsme se snažili vysokým presinkem nutit soupeře k chybám již na jeho polovině a dobrým represinkem získávat míče zpět po případné ztrátě,“ vysvětluje herní styl trenér Martin Vísner.

Kromě týmových úspěchů v podzimní části lze vyzdvihnout také ty individuální – Pavel Hašek se se 14 góly nachází na děleném prvním místě v tabulce střelců, na třetím místě je s 12 brankami Pavel Gaszczyk a pátý je Samuel Houdek s 11 trefami. „Pochvalu si ale zaslouží všichni kluci za nasazení a pracovitost nejen v utkáních, ale i na tréninku. Hráči se ve velké míře snaží přenášet naučené dovednosti do utkání a z týmu je cítit velká touha po vítězství,“ těší Vísnera.

S jakými ambicemi tak jeho tým vstoupí do jarní části sezony? „Vstoupíme do ní jako lídr tabulky, nicméně pro mě osobně zůstává prioritou individuální rozvoj každého hráče po všech stránkách,“ říká jasně. „Zároveň bych rád poděkoval rodičům za podporu kluků. Dále všem trenérům a lidem, kteří se okolo nich pohybují nejen na hřišti, ale i ve škole,“ uzavírá trenér Martin Vísner.

Více o zápasech týmu U14 najdete ZDE.