Slušných úspěchů dosáhli žáci U13 Viktorie Plzeň na turnajích v Příbrami a v Hlučíně, kde i v konkurenci několika zahraničních celků skončili na bronzových pozicích.

PŘÍBRAM cup 2017


V závěru května si viktoriáni U13 zahráli na dvoudenním mezinárodním turnaji v Příbrami. Z českých špičkových týmů se účastnila například Sparta, Teplice, Zbrojovka Brno a další. Ze zahraničí dorazil maďaský celek Diósgyőri VTK nebo německý tým FSV Zwickau.

Viktoria na turnaji nakonec skončila třetí. „Ve finálové skupině se nám bohužel nedařilo střelecky, přestože herně jsme byli spokojeni. Kluci byli ze třetího místa zklamaní, ale bez gólů se vyhrávat nedá,“ uvědomuje si trenér Filip Linhart. „S odstupem času je třetí místo jistě cenné, nechali jsme za sebou plno kvalitních týmů. Kluci nám svojí hrou dělali radost, předváděli pěkné výkony a k turnaji měli dobrý přístup,“ doplnil asistent Marek Čeliš.

Sestava Plzně: Daněk, Kunesch – Čeliš, Čermák, Doubek, Falout, Holeček, D. Keltyčka, T. Keltyčka, Košik, Mertl, Motlík, Řeřicha, Štauber, Urbánek.

Výsledky Plzně
1. hrací den (vítězství ve skupině):
FCVP – Příbramský výběr 3:0 (Čeliš, T. Keltyčka, Urbánek)
FCVP – FK Kolín 4:0 (Čeliš, D. Keltyčka, Řeřicha, Urbánek)
FCVP – ČLU Beroun 1:1 (Čeliš)
FCVP – Diósgyőri 4:1 (Čeliš, Falout, D. Keltyčka, Urbánek)
FCVP – Teplice 0:0

2. hrací den (předfinálová skupina):
FCVP – SK Petřín 4:0 (Doubek 2, Falout, Řeřicha)
FCVP – Dynamo Č. Budějovice 3:1 (Čeliš, Motlík, Štauber)
FCVP – FSV Zwickau 2:0 (D. Keltyčka, Řeřicha)
FCVP – FC Písek 3:1 (Falout, Motlík, Řeřicha)

Finálová skupina:
FCVP – FK Teplice 0:1
FCVP – Diósgyőri 0:2

HLUČÍN cup 2017



Minulý víkend se viktoriáni účastnili dobře obsazeného dvoudenního mezinárodního turnaje v Hlučíně. Kromě několika špičkových českých týmů přijely například polské celky Wisla Kraków a Gornik Zabrze, ze Slovenska pak dorazila celá špička ve složení Žilina, Trenčín a Slovan Bratislava. V neposlední řadě se účastnil také nám dobře známý běloruský BATE Borisov.

Třetí místo si nyní plzeňští žáci U13 vybojovali v přímém souboji s Wislou. „Mělo to tak úplně jiné oslavy než příbramské, a to zcela poprávu – kluci si ho vybojovali na hřišti. Za celý turnaj jsme okusili pouze jednu porážku v semifinále s naprosto suverénním Baníkem Ostrava,“ řekl spokojený kouč Filip Linhart.

„Kluci opět ukázali, že mají i velké srdce bojovníků. Byly tam pasáže hry, kdy jsme si museli (a uměli) pomoci srdíčkem a vůlí. Jsme moc rádi, že jsme společné 4 roky ukončili dvěma velkými turnaji s bronzovými konci. Navíc tento turnaj byl hrán na velké hřiště a přestože jsme nikterak speciálně netrénovali a během této sezony odehráli pouhé čtyři turnaje modelu hřiště starších žáků, je pro nás i kluky tento úspěch o to cennější,“ doplnil se svým asistentem Markem Čelišem hodnocení kouč Filip Linhart.

„Hráčům přejeme do dalších nejen fotbalových dní hodně úspěchů,“ uzavřeli trenéři.

Sestava Plzně: Daněk, Fořt – Čeliš, Čermák, Doubek, Falout, Holeček, D. Keltyčka, T. Keltyčka, Mertl, Motlík, Prokop, Rádl, Řeřicha, Štauber, Urbánek.

Výsledky Plzně
1. hrací den (3 utkání ve skupině 2x 20 minut, vítězství ve skupině):
FCVP – SFC Opava 4:2 (Doubek, Falout, T. Keltyčka, Urbánek)
FCVP – FC Odra Petřkovice U14 5:1 (Čeliš, Čermák, Holeček, Řeřicha, Štauber)
FCVP – FC Sparta Brno 2:0 (Čermák, Štauber)

2. hrací den (play-off, 1x 35 minut):
ČF: FCVP – MŠK Žilina 0:0 (na PK 3:1, proměnili Čeliš, Falout, Rádl + Fořt chytil důležitou penaltu)
SF: FCVP – FC Baník Ostava 0:3
O 3. místo: FCVP – Wisla Kraków 2:0 (Rádl, Řeřicha)