Nablýskané kulisy UEFA Champions League. Nádherný stadion Santiago Bernabéu. A na něm souboj královského klubu z Madridu a plzeňské Viktorie. Tenhle duel bude sledovat celý fotbalový svět.

Viktorka se v minulých letech potkala s hvězdnou Barcelonou, Manchesterem City či mnichovským Bayernem. Souboj s Realem je však ještě o stupínek slavnostnější. Lze jej označit jako největší zápas v klubové historii. Nastoupit na stadionu Santiago Bernabéu je po všech stránkách výjimečné. „Vše kolem tohoto utkání je mimořádné. Stačí se podívat na seznam televizních stanic, které jsou na zápas akreditované a budou utkání vysílat. Uvidí jej diváci v Brazílii, Argentině, USA, Japonsku, prostě po celém světě,“ potvrzuje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Komunikace s Realem Madrid je na vysoké úrovni. „První kontakt mezi oběma kluby proběhl ihned po losu v Monaku, od té doby si pravidelně předáváme důležité informace. Vše je na té nejvyšší úrovni a velmi přátelské, dbá se však na sebemenší detaily. Oba kluby si zároveň prohlédly zázemí osobně na inspekcích, kdy si prohlédnete jak stadion, tak i hotel či tréninkové plochy,“ přibližuje mluvčí klubu.

Úterní duel, jenž má výkop ve 21.00, bude ostře sledovaný. Souboje Sergia Rámose či Garetha Balea s Michaelem Krmenčíkem nebo Romanem Hubníkem obletí svět. Přímo na stadion s kapacitou více než 81 000 fanoušků se chystá přes 2000 fanoušků Viktorie. „Vážíme si toho, že naši fanoušci vyráží na utkání v tak hojném počtu. Věříme, že si tento výjimečný zážitek užijí a my je potěšíme výkonem na hřišti,“ vzkazuje kapitán týmu Roman Hubník.

Fanoušci, kteří nemohou vycestovat přímo do španělské metropole, mají šanci vychutnat si zápas při promítání přímo v srdci plzeňského pivovaru. „Ve spolupráci s městem Plzeň jsme nachystali zajímavý doprovodný program. Pivovar Gambrinus se připojil a věnuje fanouškům 300 piv zdarma. Velikost zápasu si zaslouží i speciální akci pro fanoušky, které bychom chtěli pozvat,“ uzavírá Václav Hanzlík.