FC Viktoria Plzeň zvládla zápas 20. kola Synot ligy a vyhrála nad Bohemians Praha 1905 po brankách Michala Ďuriše 2:0. Západočeši si tak upevnili první místo v tabulce a navíc stylově výhrou poděkovali hrdinům v rámci charitativní akce „Gambrinus plzeňským hrdinům, aneb kopeme s Viktorkou,“ v rámci které měli viktoriáni na zádech jména osobností z řad fanoušků.

„Bylo to fantastické, musím uznat, že je to skvělý nápad. Člověk si uvědomí, že ti praví hrdinové chodí mezi námi a není jim věnována taková mediální pozornost, jakou by si zasloužili,“ říká František Rajtoral. „Při zápase jsme to nevnímal, ale když jsem dal gól tak jsem se snažil ukázat na tu jmenovku. Pak Krosnař si tak mohl užít chvilku slávy navíc, snad si toho všiml a líbilo se mu to,“ dodává Michal Ďuriš.

Slovenský ostrostřelec dal oba góly zápasu a v sezoně dal už čtrnáct branek. „Na hřišti jsem se cítil dobře, jsem moc rád, že jsem ty góly dal. Připsali jsme si důležité vítězství, Bohemka chtěla hrát fotbal a rozhodně nebyla odevzdaným soupeřem,“ popisuje Ďuriš. „Bohemka má dobrý tým a na jaře hraje skvěle. Tady se prezentovala velmi dobrým výkonem, ale my jsme ukázali naši sílu a dovedli jsme utkání do vítězného konce,“ chválí soupeře také Rajtoral.

František Rajtoral do zápasu nastoupil v roli záložníka, druhý poločas ale odehrál coby krajní obránce. „Myslím, že jsem univerzální hráč, takže mi to nevadí. Klidně si zkusím i útočníka a brankáře, ale asi bych nedoskočil na břevno,“ říká s úsměvem viktorián, který v den zápasu oslavil třicáté narozeniny. „Zápas jsem si užil, chtěl bych poděkovat fanouškům, že nás opět hnali celý zápas dopředu a i za dárek, který jsem od kotelníků po utkání dostal,“ doplňuje František Rajtoral.

Viktoria Plzeň ukončila Bohemians devítizápasovou sérii bez porážky a naopak svoji vítěznou šňůru natáhla už na deset utkání v řadě. „Je to skvělé a snad tu sérii natáhneme co nejvíc a bude nám to stačit k tomu, abychom po sezoně mohli slavit zisk titulu,“ uzavírá Michal Ďuriš.

Fotogalerie