Na výborné vítězství dosáhly ve druhém kole ženy Viktorie Plzeň, které v Dobřanech porazily silné Slovácko 1:0 gólem v samotném závěru utkání. Dorostenky se soupeřem z Uherského Hradiště sehrály vyrovnanou, leč neúspěšnou bitvu.

A-tým žen

Jediný gól utkání padl až v samotném závěru! Viktoriánky měly ve druhém poločase několik šancí a po zásluze byly odměněny, když se ve druhé minutě nastavení trefila Lucie Knödlová. I ve druhém kole tak ženy dosáhly na plný počet bodů.

FCVP – Slovácko 1:0
Branka: 90+2. Knödlová.
Sestava: Holíková – Ondrášková (C), Markelová, Tauberová, Kotrčová, Mrázová, Pacandová, Beštová (61. Knödlová), A. Radová, Plháková (75. Švábová), Karasová (84. Nehodová).
Hodnocení trenéra Lukáše Růžičky: „Byl to skvělý zápas, plný zajímavých akcí z obou stran. Slovácko bylo v prvním poločase lepší, nᚠtým byl pod velkým tlakem, ale do vyložených šancí jsme soupeře nepustili. Ve druhém poločase jsme si vytvořili asi čtyři gólové šance, určovali jsme tempo zápasu a byli lepší na míči. V poslední minutě jsme vstřelili vítězný gól. Těší mě, že do zápasu může zasáhnout 15 až 16 hráče a ještě mohou hrát i na různých postech.“

FOTOGALERIE ZDE

Dorostenky

Vyrovnaný boj se odehrál mezi dorostenkami. Hostující tým zásluhou Andrey Holé vedl, Eliška Němcová ale tři minuty poté srovnala. Slovácko vrátila do vedení Kateřina Furiková, načež na 2:2 upravila Julia-Lani Csordas. Vítězný gól však padl ve 48. minutě od Irmy Ceremugové, na to už Plzeňanky nezareagovaly.

FCVP – Slovácko 2:3
Branky: 16. Němcová, 35. Csordas – 13. Holá, 23. Furiková, 48. Ceremugová.
Sestava: Štichová – Baumruková, Horáčková, Kolorosová (C), Jílková (69. Remiášová) – Polcarová, Mirtlová (56. Gracias), Csordas – Belšánová (41. Růžičková), Němcová, Lukešová (51. Strašilová).
Hodnocení trenéra Vojtěcha Křeliny: „První domácí utkání jsme sice výsledkově nezvládli, ale po herní stránce byl na holkách vidět posun vpřed. První poločas měli hosté mírnou převahu v držení míče a po našich hrubých chybách dokázali dvakrát skórovat, holky však dokázaly díky bojovnosti a nasazení vždy na jejich branku reagovat a skóre dotáhnout. Bohužel nás srážely zbytečné ztráty míče a zbrklost při rozehrávce. To bylo i rozhodujícím faktorem druhého poločasu, kdy jsme se kvůli častým ztrátám míčů dostali pod tlak soupeře a rychle nám odcházely síly. Z jedné takové ztráty a nevystoupení na soupeře jsme bohužel inkasovali. Přesto jsme si dokázali vypracovat dvě velké příležitosti, ale ani jednu jsme nedokázali zužitkovat a poslední minuty byly z naší strany spíše křeč než hra, kterou se chceme prezentovat. Z utkání si je třeba vzít hlavně ponaučení do příště. Holky se učí zcela jiný styl fotbalu, než hrály doposud, a na to je potřeba čas a tvrdá práce.“

FOTOGALERIE ZDE

Foto: David Koranda