Ženský tým si v sobotu v Dobřanech poradil s Duklou Praha, kterou porazil 4:0. Dorostenky pokračují ve výborné formě a v úvodním kole nadstavby o udržení uspěly 3:0 nad Hradcem Králové. Starší žákyně prohrály na východě Čech, mladší zde však po třech prohrách v řadě dokázaly zvítězit.

FCVP ženy – Dukla Praha ženy 4:0
Branky: 25. Beštová, 72. Šlajsová, 84. Mášová, 90+2. Šlajsová.
Sestava Plzně: Holíková – Kotrčová, Tauberová, Nehodová, Karasová, Pacandová, Šlajsová, Markelová, Mrázová, Mášová (86. Švábová), Beštová (50. Ondrášková).
Hodnocení trenéra Lukáše Růžičky: „I když výsledek je výborný, s výkonem nejsme spokojení. V prvním poločase jsme se ujali vedení po šastně zahraném rohu, kdy se přímo do brány trefila Beštová. To bylo bohužel za první poločas z naší strany vše. Po špatném prvním poločase jsme se v tom druhém zlepšili. Holky začaly více běhat, docela dobře kombinovaly a vytvořily si několik šancí. Dva góly přidala Šlajsová a jeden Mášová.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

FOTOGALERIE ZDE

FCVP dorostenky – Hr. Králové dorostenky 3:0
Branky: 22. Němcová, 24. Němcová, 32. Pavlíčková.
Sestava Plzně: Pančochová – Baumruková, Kolorosová, Horáčková, Hermanová (64. Jílková), Štichová, Belšánová (41. Gracias), Polcarová, Pavlíčková, Klepsová (50. Strašilová), Němcová (59. Csordas).
Hodnocení trenéra Vojtěcha Křeliny: „Dnešním utkáním jsme započali nadstavbovou část soutěže. Již před utkáním jsme si určili jasný cíl – vyhrát tuto nadstavbu. Prvním soupeřem nám byl Hradec Králové a hned od úvodních minut jsme udávali tempo hry a drželi míč. Bohužel držení míče není vše a i přes uzemní převahu jsme byli pomalí v kombinaci a často prováhali správný moment na přihrávku nebo vyvedení míče, takže se nám nedařilo zakončení. To zlomila velice dobře hrající Jarka Pavlíčková, která nejprve skórovala po centru od Terky Klepsové, následně Eliška Němcová, která krásnou brankou zpoza velkého vápna nedala šanci brankářce a opět Jarka Pavlíčková, která v zakončení napodobila Němcovou a rovněž po střele zpoza vápna zvýšila již na 3:0. Přes tyto branky jsme měli spoustu dalších příležitostí nebo slibně se rozvíjejících šancí, ale žádnou jsme nevyřešili dobře. Ani druhý poločas nepřinesl zlepšení v řešení finální fáze, navíc hráčky polevily v pohybu bez míče. Spoustu situací jsme řešili s očima na míči místo toho, abychom měli přehled o situaci, navíc nám vázla komunikace. Takže výsledek utkání už se nezměnil a zvítězili jsme 3:0. Holky za vítězství chválím, ale nᚠvýkon nebyl vůbec ideální a zvl᚝ ve finální fázi se musíme výrazně zlepšit. Každopádně každé nové utkání je tu od toho, abychom se zlepšovali a posouvali dále a já věřím, že tak k tomu přistoupí i holky.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

FOTOGALERIE ZDE

Hr. Králové st. žákyně – FCVP st. žákyně 3:0
Branky: 18. Miculyčová, 23. Baliharová, 30. Miculyčová.
Sestava Plzně: Polívková, Menclová – Märzová, Maršíková, Mifková, Šottová, Holubová, L. Novotná, Cinková, Řemenová, Svejkovská, Jančová, Zeithamlová, Kuboušková, Marcelová, Ďurčovová, Kiselóvá.
Hodnocení trenéra Milana Lukeše: „Opět se nám nepovedl první poločas, kdy jsme dostali tři branky po velkých chybách v obranné činnosti. Ve druhém poločase se nám již dařilo lépe kombinovat, ale nedokázali jsme proměnit naše brankové příležitosti.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Hr. Králové ml. žákyně – FCVP ml. žákyně 1:2
Branky: 21. Janouchová – 13. Sutnarová, 42. Sutnarová.
Sestava Plzně: Žížková, Červenková – Šotová, Sutnarová, Košiková, Rancová, Alexová, Herbrychová, Navrátilová, Gotthardtová, Zahradníková, Šottová, Cinková, Švecová.
Hodnocení trenéra Petra Žížka: „Důležité vítězství po třech porážkách v řadě a spoustu neproměněných šancí. Zápas rozhodla Sutnarová, když vstřelila obě branky, a tím si dala dárek k narozeninám.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Starší přípravky (dívky)

Dívky se kvalifikovaly do nadstabové části skupiny A mezi čtyři nejlepší týmy. V prvním kole se utkaly se Spartou a se Slavií a ačkoliv v ani jednom utkání neuspěly, připsaly si cenné zkušenosti. „Byli to velmi kvalitní soupeři, kteří nás přehráli větší bojovností a dravostí. Každopádně je to pro nás motivace se neustále zdokonalovat. Chtěla bych pochválit mladší holky, které za nás musely nastoupit a ukázaly svou bojovnost na hřišti,“ chválila trenérka Magdaléna Ostrochovská.

Další kolo se odehraje 12. května v Plzni-Zátiší a viktoriánky by se postupně měly utkat se Slavií, Brnem a Spartou. Lokomotiva Brno Horní Heršpice na první turnaj v Praze nedorazila. „Doufám, že soupeře tentokráte více potrápíme,“ přeje si trenérka.

Plzeňanky nastoupily v následující sestavě: Vondrovicová, Timková, Multrusová, Antony, Blasczyková, Fictumová, Kódlová, Kubešová, Hrdličková, Bauerová, Šibilová.

Foto: David Koranda