Poslední přípravné utkání před jarní částí sezony sehrály viktoriánky v Linci. V zajímavém zápase remizovaly s rakouským soupeřem 4:4.

„Utkání se nám vydařilo z hlediska útočné fáze, méně spokojení jsme z hlediska obranné fáze,“ hodnotil duel trenér LukᚠRůžička. Soupeř se dostal na naši polovinu za celý zápas čtyřikrát a vstřelil nám čtyři branky,“ mrzelo ho.

Linec vedl v zápase již 4:1, přesto hráčky západočeského celku dokázaly ještě vyrovnat. O branky se postaraly Gabriela Šlajsová, Nicole Nehodová, Miroslava Mrázová a Jana Beštová. „A k tomu jsme ještě nevyužili dalších asi osm gólových šancí. Utkání se hrálo na velmi malém hřišti, dlouho jsme nedokázali překonat hluboký obranný blok soupeře. Po celou dobu jsme dobývali branku Lince, který houževnatě bránil,“ popsal Růžička průběh zápasu.

„Je dobře, že holky zažily úplně jiný zápas než doposud. Nikdy není lehké prohrávat o jednu nebo dvě branky a snažit se přehrát soupeře, který zarputile brání. Chtěli jsme zvítězit, ale jsme rádi, že jsme vstřelili čtyři branky,“ uzavřel trenér Růžička.

První ligový zápas na jaře čeká ženy Viktorie v sobotu 16. března na hřišti Lokomotivy Brno Horní Heršpice, hrát se bude od 16:30.