Viktoriánky ve 12. kole první ligy žen vedly nad Slovanem Liberec 2:0, přesto nakonec odešly ze hřiště bez bodu. Žačky na domácím hřišti přivítaly pražskou Spartu a z úspěchu se také neradovaly. Foto: David Koranda

Ženy své utkání odstartovaly opravdu dobře, již ve 23. minutě po trefách Beštové a Šlajsové vedly 2:0. Slovan v prvním poločase dokázal pouze snížit, v tom druhém ale nastřílel tři branky a nakonec uspěl v poměru 4:2. „O výsledku rozhodly tři individuální chyby, které se staly ve druhém poločase. V této těžké situaci nás sráží především psychika,“ mrzelo trenéra Lukáše Růžičku, který navíc přišel o zraněnou hráčku Knödlovou.

Starší žákyně prohrály na hřišti na 33. základní škole se Spartou 0:7. „Udělali jsme mnoho individuálních chyb v obranné činnosti,“ mrzelo trenéra Milana Lukeše. Spartě podlehly také mladší žákyně, ovšem značně menším poměrem – konkrétně 2:4. O plzeňské branky se postaraly Košiková s Navrátilovou. „Hráčky musím pochválit za bojovnost a nasazení v zápasu,“ řekl trenér mladších žaček Petr Žížek.

ŽENY: FCVP – Liberec 2:4
Branky: 8. Beštová, 23. Šlajsová – 25. Kopčová, 56. Hrtánková, 68. Křivská, 87. Kožárová (pen.)

- fotogalerie ZDE
- ligová tabulka ZDE

STARŠÍ ŽÁKYNĚ: FCVP – Sparta 0:7
Branky: Přílepková 2, Hamplová 2, Kratzmannová, Koptová, Němcová

- ligová tabulka ZDE

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ: FCVP – Sparta 2:4
Branky: 15. Košiková, 35. Navrátilová – 30. Masaříková, 37. Šermauerová, 42. Šermauerová, 57. Svobodová

- ligová tabulka ZDE