Do Viktorie Plzeň se vrátil pro titul, aspoň to tedy oznamoval po nástupu do zimní přípravy Viktorie. Roman Hubník vedl svůj tým jako přirozený lídr jarní částí Synot ligy, která dost možná dozná svého rozuzlení v sobotu 30. dubna v Doosan Areně.

„Věřím, že to všichni zvládneme především v hlavách. Ještě není dobojováno, ale i přesto, že nám stačí jen bod, chceme před domácími fanoušky vyhrát a užít si pozápasové oslavy,“ říká kapitán Viktorie. „Baník přijede s tím, že nemá co ztratit. Má mladý tým a bude se tu chtít určitě předvést. My si hlavně nesmíme myslet, že už je hotovo. Každý z fanoušků už čeká na mistrovské oslavy, ale hodně důležité bude správně se koncentrovat. Chceme naši ligovou cestu dotáhnout do úspěšného konce,“ dodává. Utkání s Baníkem Ostrava bylo týden dopředu vyprodané. „V takovém zápase jsou fanoušci naší velkou oporou. Věřím, že nás znovu poženou dopředu a po zápase se budeme moci radovat z mistrovského titulu,“ říká Hubník.

Jedním z hráčů plzeňské kabiny, kteří prošli Baníkem Ostrava, je František Rajtoral. „Není to pro mě nějak pikantní zápas. Ale určitě to není utkání jako každé jiné. V Ostravě jsem prožil čtyři úžasné roky a trochu jsem smutný z toho, kde Ostrava v současné době je,“ vzpomíná Rajtoral, který se svými spoluhráči může svůj bývalý celek poslat do druhé ligy. „Nechci předbíhat, ale věřím, že přijde spousta lidí, kteří směřují ke společnému cíli. Věřím, že v sobotu se všechny okolnosti sejdou tak, aby se nᚠsen splnil,“ uzavírá František Rajtoral.