13. 10. 2014    Juniorka - reportáž

Juniorka si opět s chutí zastřílela a Slovácko porazila vysoko 8:0!

FC Viktoria Plzeň

14. kolo / Pondělí 13. 10. 2014, 15:00 / Luční ulice

14. kolo / Pondělí 13. 10. 2014, 15:00
Luční ulice

FC Viktoria Plzeň

8:0

(4:0)

1.FC Slovácko

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Šíša (76. Hejda), Piroch, Čihák, Lešek - Bonghyun (64. Pernglau), Koudelka (59. Doležal), Hradecký, Mlynařík (72. Vávra), Hradecký - Černý, Holenda (46. Bohó)

1.FC Slovácko

Sedláček – Prajza, Ohnutek (46. Kübl), Janečka, Fojtášek R. (79. Pilka) - Machač, Groulík, Fojtášek D. (46. Holek), Zajíc - Haša (46. Michna), Martiš

statistiky

Branky: 43. (pen.), 54. a 88. Černý, 17. a 45. Holenda, 20. Hradecký, 75. Vávra, 78. Doležal ČK:42. Groulík (SLO) Rozhodčí: Severýn – Hrabovský, Pastyřík

Diváci: 0

Před týdnem výběr Juniorky FC Viktorie Plzeň, posilněn o 5 hráčů „A“ týmu, zničil osmi góly Táborsko a v pondělí 13. října dostalo stejný příděl také Slovácko. Viktoriáni nedali hostům žádnou šanci a od začátku utkání šli jasně za vítězstvím. Ze seniorského týmu tentokrát pomohl k vysoké výhře pouze nováček Jan Holenda, hattrickem se blýskl Daniel Černý.

Za Viktorii Plzeň opět nastoupila nejnovější posila "A" týmu Jan Holenda, který v 17. minutě otevřel skóre utkání, když se uvolnil za obranu hostů a i s hráčem na zádech přesně zakončil. Za tři minuty se domácí radovali znovu, když navýšil Dominik Hradecký.

Hostům se nedařilo, ale dlouho se drželi v zápase. Když už to vypadalo, že se do poločasu skóre neznění, přišla velká chyba v rozehrávce Slovácka. Groulík se nedohodl s brankářem Sedláčkem, po rozehrávce na krátko se nechal obrat o balon a po faulu ve vápně přišel dvojí trest. Červená karta a penalta, kterou v klidu proměnil Daniel Černý. Do půle ještě zvýšil na 4:0 Jan Holenda a bylo prakticky po utkání.

V oslabení a se čtyřbrankovou ztrátou už se s utkáním ze strany Slovácka příliš udělat nedalo, naopak viktoriáni byli při chuti. V 54. minutě přidal další branku Daniel Černý a další góly padaly mezi 75. a 78. minutou. Pavel Vávra byl na hřišti teprve tři minuty, když prostřelil Sedláčka, další zásah přidal Jakub Doležal.

Viktoriáni utkání v poklidu dohrávali a zdálo se, že už to bylo z jejich strany vše. Daniel Černý se ale dokázal ještě jednou prosadit, zaznamenal hattrick a Plzeň tak - stejně jako před týdnem s Táborskem - nastřílela soupeři 8 branek.

hodnocení trenéra

„Od první minuty to bylo jednoznačné utkání. Hráli jsme s chutí a dobře kombinovali. Soupeře jsme k ničemu nepustili a sami si vytvářeli spoustu příležitostí, které se nám opět dařilo proměňovat. Proto takový výsledek. Jsem spokojený jak s předvedenou hrou, tak s efektivitou,“ hodnotí trenér Kohout.