30. 12. 1899    

5. kolo / Sobota 16. 8. 2014, 11:00 /

5. kolo / Sobota 16. 8. 2014, 11:00

FK Teplice

1:2

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Juraši, Ruml, Debellis (61. Kopřiva), Kule, Skála, Brožík, Průcha, Boček (74. Novák), Provod (84. Ritschel), Sedláček (88. Matějka), Petr

statistiky

Branky Viktorie: Boček, Sedláček

Diváci: 0

Dorostenci do devatenácti let zavítali v sobotu 16. srpna na hřiště teplického fotbalového klubu. Díky brankám Bočka a Sedláčka strhli vítězství na svou stranu a ze severu Čech si tak přivezli první letošní venkovní výhru.

První poločas nabídl vyrovnanou hru ve vysokém tempu. Obě mužstva si vytvořila možnosti k dobrému zakončení. Domácí hráči po centru ze strany trefili břevno plzeňské branky a následně Juraši dobře zasáhl při střele z úhlu. Na druhé straně Sedláčkovi chyběl krok k dorážce. O jediný gólový moment se postaral Boček, který se ve 28. minutě dostal k odraženému míči a technickou střelou zatočil míč za záda teplického brankáře Skaláka.

Druhý poločas začali viktoriáni aktivně se snahou zvýšit náskok a rozhodnout utkání. V 62. minutě měl šanci Kopřiva, ale nemířil přesně. Rumlovu střelu Skalák vyrazil. O čtyři minuty později se Plzni podařilo vstřelit druhý gól. Provod získal míč a přihrál Sedláčkovi, který obešel brankáře a umístil míč do sítě. Hru měli Plzeňané v této fázi utkání pod kontrolou. V 70. minutě však přišla zbytečná ztráta v rozehrávce a domácí Šup se prosadil do otevřené obrany. V závěrečných dvaceti minutách však svěřenci trenéra Jiřího Žiláka Teplice do žádné vážnější šance nepustili. Několik akcí zástupců západočeské metropole z přečíslení skončilo nepřesnostmi.

hodnocení trenéra

„Jme rádi, že si po kvalitním výkonu přivážíme první vítězství z venkovního hřiště,“ zhodnotil v krátkosti trenér Žilák.