30. 12. 1899    

22. kolo / Sobota 29. 11. 2014, 11:00 /

22. kolo / Sobota 29. 11. 2014, 11:00

FC Viktoria Plzeň

1:4

(0:2)

SK Slavia Praha

FC Viktoria Plzeň

Adamovič, Krušina, Teršl, Brožík, Skála (66. Petr), Polom (80. Svoboda), Ruml, Průcha, Provod, Hašek, Matějka (74. Sedláček)

statistiky

Branka Viktorie: 71. Ruml

Diváci: 0

První poločas byl velice vyrovnaný. První šanci si viktoriáni vytvořili zásluhou Matějky, ale slávistický Otáhal jeho zakončení vyrazil. Nadále se hra odvíjela především ve středu hřiště. Ve 38.min domácí nedůsledně pokryli Batku v pokutovém území a Slavia se dostala do vedení. Vyrovnat mohl Hašek, ale nepřevzal dobře míč. Důležitý moment přišel ve 45. minutě zápasu. Rozehrávku brankáře Viktorie zachytil slávistický útočník a poslal svůj tým do dvougólového vedení.

Ve druhém poločase si Západočeši vytvořili převahu. Dobře kombinovali a zatlačili Slavii před pokutové území, kde však jejich snaha končila. V 71. minutě snížil Ruml po přihrávce Provoda. O osm minut později zhatila plzeňský tlak a snahu o vyrovnání chyba ve středu hřiště, kde viktoriáni lacině přišli o míč a z rychlého protiútoku vstřelila Slavia třetí branku. V poslední minutě ještě Batka svým důrazem přetlačil domácí obránce a zvýšil na konečných 1:4.

hodnocení trenéra

Zápas, ve kterém jsme herně obstáli a dařila se nám kombinace, rozhodla efektivita hostů. Slavia se v pokutových územích chovala lépe a to jak z obranného tak z útočného pohledu. Tento prvek je pro naší hru inspirující do jarní části," hodnotí trenér Jiří Žilák.