30. 12. 1899    

39. kolo / Středa 8. 10. 2014, 14:00 /

39. kolo / Středa 8. 10. 2014, 14:00

FK Jablonec

2:2

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Adamoviče, Teršl, Brožík, Skála, Krušina, Průcha, Kule, Provod (46. Svoboda), Hašek (73. Ritschel), Matějka (66. Sedláček), Ruml.

statistiky

Branky:Bulíř Tomáš, Nesládek Aleš - Teršl Jakub, Hašek Dominik

Diváci: 0

Viktorii se povedl začátek zápasu. A po prvních náznacích dobrých příležitostí se prosadil po centru Haška Teršl. Vstřelená branka Západočechům dodala sebevědomí a dobrou kombinační hrou na útočné polovině si vytvářeli další příležitosti. Druhou branku se vstřelit nepodařilo. Domácí se do první šance dostali po rohu, kdy Adamoviče zasáhl. Ve 22.minutě však brankář Plzně chytil míč mimo pokutové území a z trestného kopu Jablonec vyrovnal. Ve 25.minutě viktoriáni opět strhli vedení na svoji stranu. Haškův centr zapadl do branky překvapeného Repáně. I přes několik povedených akcí náskok hosté nenavýšili.

Vstup do druhého dějství Viktorii nevyšel. Již ve 46.minutě Jablonec vyrovnal po rychlé akci v křídle. Vyrovnávací branka domácí povzbudila a hra byla vyrovnaná. Obě mužstva přidaly na důrazu a fotbalovost se s blížícím závěrem již ze hry vytrácela.

hodnocení trenéra

„V náročném utkání jsme mohli o výsledku rozhodnout v prvním poločase což nám nepodařilo. Zlepšit efektivitu je pro nás inspirací a motivací do dalších zápasů. Remíza je v kontextu celého utkání spravedlivá," hodnotí zápas trenér Žilák