30. 12. 1899    

7. kolo / Neděle 21. 9. 2014, 11:00 /

7. kolo / Neděle 21. 9. 2014, 11:00

FC Viktoria Plzeň

1:3

(1:2)

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

Šampalík, Svoboda, Kopřiva, Suchý, Rychnovský, Pavlík, Mudra, Tomášek (57. Šifra), Končal (57. Arzberger), Soušek (65. Kapucínský), Pinc

statistiky

Branka Viktorie: 19. Pavlík

Diváci: 0

Po středeční remíze s Pražskou Slavií, zavítal do plzeňské Luční ulice vedoucí tým soutěže U17, Hradec Králové. Domácí museli řešit absenci hned sedmi hráčů, proto se v její sestavě objevili tři hráči z mladšího ročníku U16.

Už v páté minutě šli hosté do vedení, když se domácí chovali nedůsledně ve vlastním vápně po rozehrané standardní situaci Hradce. V devatenácté minutě se Plzeň dočkala vyrovnání střelou z dálky Pavlíkem. Hrál se rychlý a pohledný ofenzivní fotbal, a i proto padla do poločasu ještě jedna branka. Domácí Končal nezvládl defenzivu a nabídl tak prostor hostům ke střele, která skončila v brance gólmana Šampalíka.

Druhý poločas začali domácí aktivněji, ale hned z prvního rychlého útoku Hradce šli hosté do dvoubrankového vedení. Domácí se pak marně snažili alespoň o snížení a hradečtí byli při každé chybičce připraveni podniknout nebezpečný útok a udržovali domácí obranu v permanenci. Když zůstali nevyužité i ty největší brankové příležitosti, Hradec uhájil náskok a zaslouženě vyhrál.


hodnocení trenéra

„Na hráčích Hradce byla vidět pohoda dobře rozjeté sezóny a svou kvalitou nás dokázali v rozhodujících momentech přehrávat. My jsme jim bohužel při absenci mnoha hráčů nebyli schopni výrazněji čelit a naopak až příliš lacino obrovskými chybami jim vítězství usnadnili. Často nás zrazovalo ovládání míče pod tlakem a horší jsme byli i v efektivitě hry uvnitř i vně pokutového území soupeře. Kluci sice dokázali místy Hradec zatlačit a vypracovat si slušné množství brankových příležitostí, ale využít jsme dokázali jen jedinou. Hosté tak zaslouženě vyhráli a je třeba jim pogratulovat,“ hodnotí trenér Václav Mrázek.