30. 12. 1899    

11. kolo / Neděle 19. 10. 2014, 11:00 /

11. kolo / Neděle 19. 10. 2014, 11:00

FC Viktoria Plzeň

5:2

(3:0)

FK Jablonec

FC Viktoria Plzeň

Šampalík - Svoboda, Hruštinec (70. Kadar), Suchý, Rychnovský - Pavlík, Mudra (65. Tomášek), Kopřiva, Šifra (55. Končal) - Soušek (70. Jonák), Pinc

statistiky

Branky: Mudra 2x, Soušek, Pinc, Tomášek

Diváci: 0

V nedělním slunečném dopoledni zavítal do Plzně tým mladších dorostenců z Jablonce. Hráči do 17 let zahájili své utkání v 11 hodin a divákům se muselo líbit. K vidění byla celá řada hezkých fotbalových akcí a sedm branek.

První gól padl už ve třetí minutě, když Mudrova střela zpoza obránce skončila za zády brankáře Jablonce Richtera. Domácí hýřili aktivitou a v 18. minutě skórovali podruhé po gólu Souška, po té co si naběhl na Kopřivovu kolmou přihrávku. Ve 26. minutě už to bylo 3:0. Na konci kombinace domácích byla střela Pavlíka, tu vytěsnil hostující brankář pouze k Pincovi, který se před odkrytou brankou nemýlil.

Ve druhém poločase jako první skórovali jablonečtí. Ve 44. minutě Hruštinec fauloval za vlastním vápnem a z trestného kopu se levou nohou přes zeď prosadil Hlůže. Viktoriáni šli znovu do tříbrankového vedení po rohu v 62. minutě, když Mudra zužitkoval Pincovu přihrávku. V samém závěru viděli diváci ještě dva góly. Nejprve v 78. minutě vyslal Kopřiva do jasné šance Tomáška a konečné skóre na 5:2 stanovil střelou s hranice pokutového území hostující Wolf.

hodnocení trenéra

„Se způsobem a tempem hry hlavně v prvním poločase můžeme být spokojeni. Vyčítat si musíme nepřesnost a řešení při proměňování vytvořených šancí. Několikrát jsme také byli nedůslední v defenzívě a soupeř hned ukázal své kvality. Ve druhém poločase jsme nejprve hloupě inkasovali a přesto, že si kluci vytvořili množství dalších šancí a dva góly ještě vstřelili, nedokázali udržet herní převahu v delších úsecích poločasu a dohrát zápas s míčem pod kontrolou. Přesto je vítězství našich hráčů zcela zasloužené," hodnotí utkání trenér Mrázek