30. 12. 1899    

6. kolo / Sobota 13. 9. 2014, 14:30 /

6. kolo / Sobota 13. 9. 2014, 14:30

FK Viktoria Žižkov

1:7

(0:4)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Hrachovec – Svoboda D., Šastný, Kadar (47´ Ryška), Brudna – Řezáč ( 55´ Čihák), Vais (70´ Kapuscinský), Pihrt – Petr (65´ Hykš), Arzberger (55´ Vilček), Kocourek (40´ Skopový)

statistiky

Branky: Vais 2x, Brudna, Kocourek, Arzberger, Pihrt, Vilček

Diváci: 0

Po čtrnáctidenní pauze bez zápasu a po dvou utkáních bez výhry chtěli nejmladší dorostenci Viktorie Plzeň uspět v Praze proti domácímu Žižkovu po herní ale i výsledkové stránce. Viktoriáni se nakonec mohli radovat z vysoké výhry 1:7.

Co se týká vstřelených branek, v předchozích utkáních měli mladí Plzeňané pouze malou úspěšnost a i ty nejvyloženější šance mnohdy nedokázali proměnit. V úvodu zápasu se Žižkovem se znovu nepodařilo proměnit obrovskou příležitost po samostatném úniku, ale vzápětí se viktoriáni dostali do vedení díky proměněné penaltě. Ta určitě dodala klid na kopačky hostů a ti se v dalším průběhu zápasu ještě několikrát gólově prosadili.

hodnocení trenéra

„Ne vše se nám v utkání, které jsme jednoznačně zvládli, povedlo. Zejména naše chyby v rozehrávce či v kombinaci byly alarmující a je důležité, abychom je co možná nejvíce minimalizovali. Z příliš hektického řešení některých situací, které si žádaly více trpělivosti, jsme se dopouštěli příliš laciných ztrát, které by v budoucích zápasech mohly být tvrději potrestány. Je pozitivní, že si hráči vytvořili opravdu velké množství příležitostí a že utkání odehráli po celou jeho dobu s vysokým nasazením. Doufáme, že z chyb, kterých se dopustili, se hráči poučí a v příštím utkání bude jejich výkon zase o kousek kvalitnější,“ přemýšlí trenér Martin Kastner.