30. 12. 1899    

8. kolo / Neděle 28. 9. 2014, 12:15 /

8. kolo / Neděle 28. 9. 2014, 12:15

FK Viagem Příbram

0:1pen

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Hrachovec – Kapuscinský, Kadar, Štastný, Ryška (70. Hykš) – Řezáč, Čihák (60. Svoboda D.), Pihrt – Brudna (50. Skopový), Arzberger (30. Mašek), Vilček (55. Kocourek)

statistiky

PK proměnili: Řezáč, Kadar, Pihrt, Kocourek

Diváci: 0

Do Příbrami přijeli plzeňští dorostenci odhodláni zlepšit výkon z minulého utkání a dosáhnout tak na co nejlepší výsledek. Hned od úvodu utkání se hosté snažili o aktivní hru s cílem vstřelit co nejdříve branku, což se jim v posledním utkání nepodařilo a způsobilo to komplikace.

Ale ani tentokrát se plzeňským dorostencům tento záměr nepodařilo naplnit. Brankové příležitosti, které si v úvodu, ale i v průběhu prvního poločasu, vytvořili, se jim nepodařilo proměnit. Soupeře sice viktoriáni nepustili do žádné vážnější příležitosti, jejich hra však musela být směrem do defenzívy stále pozorná. Příbram hrozila především pomocí brejkových příležitostí.

Ani ve druhém poločase se obraz hry nezměnil a stále narůstal počet vyložených, avšak neproměněných příležitostí Plzně. Hru měli Západočeši během celého utkání pod kontrolou a jen v určitých fázích je soupeř dokázal dostat pod tlak před pokutovým územím. I přes převahu a množství šancí mohli mladí viktoriáni utkání prohrát, nebo Příbram přetavila jeden svůj protiútok v obrovskou šanci, kdy domácí hráč postupoval od půlky sám na Hrachovce, který si však s tímto samostatným nájezdem poradil. Ani v závěru se hostům nepodařilo doslova dotlačit míč do branky a zápas tak skončil remízou. V následných pokutových kopech byli červeno-modří úspěšnější a odvezli si tak i druhý bonusový bod.

hodnocení trenéra

„Nᚠnejvětší problém je v neproměňování šancí a je třeba, aby hráči, kteří se do těchto situací dostávají, projevili více přímočarosti, rychlosti a překvapivosti ve finální, ale i v předfinální fázi,“ vidí jasnou příčinu bezgólového stavu trenér Martin Kastner. „Hráče je třeba pochválit za přístup k utkání a předvedenou hru,“ dodává Kastner.