30. 12. 1899    

9. kolo / Neděle 5. 10. 2014, 13:15 /

9. kolo / Neděle 5. 10. 2014, 13:15

FC Viktoria Plzeň

2:3pen

(1:1)

FC Slovan Liberec

FC Viktoria Plzeň

Hrachovec – Hykš (45. Šastný), Kapuscinský, Kadar, Ryška (73. Skopový) – Řezáč, Kocourek (41. Čihák), Pihrt – Vilček (58. Mašek), Arzberger (64. Brudna), Petr

statistiky

Branky Viktorie: 21. Vilček, 57. Arzberger

Diváci: 0

Do nedělního utkání proti Liberci vstoupili mladí viktoriáni aktivně a hned od úvodních minut byli nebezpečnější než soupeř. Liberec však zareagoval, přidal na pohybu a hra se začala více vyrovnávat. Díky houževnaté a agresivní hře se domácí dopouštěli velkého množství chyb a ztrát, které dávaly možnost soupeři přecházet do jednoduchých přímočarých kontrů. I přes vyrovnanou hru ve středu hřiště si ale Plzeňané dokázali vytvořit tlak a brankové příležitosti. V prvním poločase využili jen jednu, kdy po pěkné křídelní akci otevřel skóre Vilček. Bohužel soupeř se o malou chvilku později díky vlastnímu gólu Viktorie výsledkově dotáhl. Výkon Viktorie měl v prvním poločase bohužel klesající tendenci a v jeho závěru jsme si domácí již nedokázali vytvořit žádnou příležitost.

Druhou půli začali plzeňští hráči znovu aktivně. Příležitostí ke vstřelení branek se domácí dočkali, ale znovu jsme ztroskotávali na nepřesnosti v koncovce. Gól se podařilo vstřelit v 57. minutě, když krásnou akci pohotově zakončil Arzberger. Bohužel soupeř odpověděl ještě bleskověji než v prvním poločase a to okamžitě z rozehrávky, kdy se jeden hostující hráč prosadil mezi čtveřicí domácích zástupců a hlavou přeloboval Hrachovce. Závěr utkání se nesl ve znamení velkého tlaku Viktorie, který bohužel nebyl přeměněn v rozdílový gól.

hodnocení trenéra

„Zápas nebyl z naší strany úplně optimální. Především hrubé chyby a velké výkyvy v nasazení byly jedním z důvodů, proč jsme nedokázali utkání výsledkově zvládnout. Dále nám dělalo problémy i vysoké nasazení hráčů Liberce, kteří předvedli velice dobrý výkon,“ hodnotí zápas trenér Martin Kastner.