30. 12. 1899    

11. kolo / Neděle 19. 10. 2014, 13:15 /

11. kolo / Neděle 19. 10. 2014, 13:15

FC Viktoria Plzeň

5:0

(4:0)

FK Jablonec

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda D., Šastný (48´ Kadar), Kapuscinský, Ryška (48´ Brudna) – Řezáč, Pihrt, Petr – Vilček, Arzberger (48´ Mašek), Skopový (61´ Kocourek)

statistiky

Branky:Řezáč, Petr, Pihrt, Arzberger, Kocourek

Diváci: 0

V utkání Jabloncem chtěli nejmladší dorostenci Viktorie Plzeň nechat zapomenout na pět obdržených branek z předchozího utkání. Do zápasu proti Jablonci chtěli dle slov trenéra Kastnera vnést zodpovědnost a zvýšit produktivitu ve finální fázi.


Tento záměr se zástupcům západočeské metropole dařilo hned od prvních minut naplňovat a soupeře tak zatlačili do hlubokého bloku. Tento obraz hry byl k vidění celý zápas a bylo jen otázkou času kdy a kolik příležitostí skončí vstřelenou brankou Viktorie. Soupeř se sice pokoušel o rychlé protiútoky, ale ty narážely na zformovanou obranu Plzně. Hra mladých viktoriánů splňovala přísnější měřítko a hráči si díky pohybu a nápaditému řešení herních situací a vytvořili dostatek příležitostí. Do dvacáté minuty se nám podařilo vstřelit tři branky. Utkání tím bylo prakticky rozhodnuté a soupeř se v těchto chvílích soustředil především na defenzivní činnost. Bohužel se i do hry Viktorie začala vkrádat pasivita a její hráči si hůře vytvářeli příležitosti přes obraný blok před jabloneckým pokutovým územím. I ve druhém poločase se obraz hry nezměnil a ještě více se začal vytrácet pohyb. Tento fakt byl umocněn tím, že Jablonec nemohl oživit svůj projev žádným střídáním. Hra domácích sice byla dominantní, nicméně polevení v nasazení zabránilo tvorbě většího množství příležitostí a vstřelení dalších branek.

hodnocení trenéra

„Utkání určitě mělo skončit vyšším rozdílem a především ve druhém poločase jsme měli být výraznější,“ konstatuje trenér Martin Kastner.