30. 12. 1899    

12. kolo / Neděle 26. 10. 2014, 12:30 /

12. kolo / Neděle 26. 10. 2014, 12:30

FC Viktoria Plzeň

2:3pen

(1:2)

FK Mladá Boleslav

FC Viktoria Plzeň

Svoboda V.(40´ Kocourek), Kapuscinský, Šastný, Ryška – Řezáč, Svoboda D. (Čihák), Pihrt – Hykš, Arzberger (37´ Vilček), Petr (70´ Skopový).

statistiky

Branky Viktorie: Pihrt 20´, Vilček 60´

Diváci: 0

V zápase proti Mladé Boleslavi chtěli viktoriáni navázat na zápas z minulého týdne a připsat si domácí vítězství, bohužel plán dostal trhliny hned v samém úvodu. Hráči přistoupili k úvodu utkání velice laxně a s velmi nízkou mírou zodpovědnosti, což se soupeři podařilo potrestat. Tři fatální chyby, respektive reakce na určité herní situace, vyústily ve vyložené příležitosti soupeře, který dvě z toho dokázal potrestat. Tato úvodní desetiminutovka ovlivnila průběh celého poločasu a hra Plzně byla velice nepřesná. V kombinaci byli domácí příliš pomalí a soupeř je svým agresivním pojetím v napadání dokázal několikrát dostat pod tlak. I přes špatnou hru měla Viktoria míč častěji na kopačkách, ale jen několik akcí v prvním poločase sneslo přísnější měřítko. Výsledek sice plzeňští korigovali z pokutového kopu, i tak nemohli být s předvedeným výkonem spokojeni.

Druhý poločas Viktoria odstartovala v daleko vyšším tempu, což se hned podepsalo na obrazu hry. Boleslav bránila své pokutové území a Plzeń si vytvořila souvislý tlak, ze kterého vytěžila vyrovnávací branku. Příležitostí a šancí ke vstřelení dalších branek sice výrazně přibylo, ale efektivita byla nízká. Soupeř se během celého utkání snažil o útočnou aktivitu především dlouhými míči za obranu domácích a několikrát zahrozil rychlým protiútokem po ztrátách plzeňských hráčů. Některé tyto situace však obrana zastavovala s vypětím všech sil, nebo špatné postavení, předvídání a reakce na ztracený míč nedovolovali jejich bezpečné zastavování.

hodnocení trenéra

​„Utkání odkrylo hráčům především tu skutečnost, že musí do každého utkání vstupovat připraveni nejen po fyzické, ale i po psychické stránce," hodnotí zápas trenér Kastner.