30. 12. 1899    

5. kolo / Neděle 12. 10. 2014, 11:00 /

5. kolo / Neděle 12. 10. 2014, 11:00

FC Hradec Králové

2:0

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Holíková - Kolorosová (Lukešová, Černá), Švábová, Lemáková, Baumruková, - Růžičková, Šlajsová, Kratochvílová, Mirtlová - Janochová, Majtanová, (Vatahová, Vališová)

statistiky

Diváci: 0

V nedělním slunečném počasí cestovaly slečny z Plzně do Hradce Králové k dalšímu mistrovskému utkání. Zápas se odehrál na skvěle připravené přírodní trávě domácí Slavie.

Samotný zápas začal svižně hned od první minuty. Zbytečným respektem před soupeřkami se dostaly viktoriánky pod tlak. Za celý první poločas nebyla děvčata schopna vytvořit pohlednou kombinaci zakončenou střelou na branku. První poločas se nesl v duchu boje o každý míč a o každý kousek hřiště. Jelikož domácí hráčky byly na míči důraznější, tvrdší a v osobních soubojích lepší, přicházely hostující hráčky o spoustu míčů. Po jediné velké šanci domácích z poslední minuty první půle, kdy prošla kolmá přihrávka za obranu, a hráčky Viktorie nepokryly nabíhající útočnici, strhly domácí fotbalistky vývoj skóre na svou stranu.

Místo toho, aby viktoriánky zvedly ve druhém poločase hlavu a aktivně se pustily do soupeřek, nesla se druhá půle v podobném duchu jako první část hry. Po rozehraném rohovém kopu nechaly plzeňské holky prolétnout míč přes celé pokutové území, balón nakonec zapadl za zadní tyč nikým netečován. Málo vídaný gól přímo z rohu 2:0. Až v závěru utkání, kdy Plzeňanky nechaly míč na zemi a zbytečně ho neodkopávaly, snesla jejich hra přísnější měřítka. Po zdařilých uvolněních Šlajsové, která dvakrát vybídla své hráčky k zakončení, nebylo v zápase už nic k vidění.

hodnocení trenéra

„Dvě střely na branku soupeře je v celém zápase opravdu ale opravdu velice málo. Neúspěch v utkání vidím ve velkém respektu k soupeřkám, které byly patřičně agresivní a tvrdé v osobních soubojích o míč. Zbytečnými ztrátami, které pramenily ze špatné přihrávky, zpracování míče a pohybu hráček, jsme si vše zkomplikovali. Dále se hráčky zbytečně rychle zbavovaly balónu odkopem vpřed, kde jsme jej ztráceli. Pouze v to vyústila celá naše hra bez kombinace. Velký problém našim hráčkám dělal značný důraz soupeřek na míč, se kterým se holky nevypořádaly,“ hodnotí trenér Bohumír Bláha nepodařené utkání. „V přípravě na další důležité utkání máme s hráčkami co rozebírat,“ dodává Bláha.