9. 3. 2015    U19 - reportáž

FC Viktoria Plzeň U19 v atraktivním utkání porazila Ostravu 4:3

FC Viktoria Plzeň

26. kolo / Sobota 7. 3. 2015, 11:00 /

26. kolo / Sobota 7. 3. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

4:3

(1:1)

FC Baník Ostrava

FC Viktoria Plzeň

Juraši - Krušina, Novák, Petr, Kroutil (83. Havel) - Kopřiva (73. Dolejší), Brožík, Provod (69. Ruml), Sedláček - Průcha, Polom (88. Teršl).

statistiky

Branky: Kroutil 2x, Průcha, Kopřiva

Diváci: 0

Fanoušci, kteří v sobotu 7. března zavítali do areálu v Luční ulici na zápas Viktoria Plzeň U19 - Baník Ostrava U19, určitě své návštěvy nelitovali. V krásném utkání totiž padlo celkem 7 branek a z výhry 4:3 se nakonec radovali západočeši. Výběr trenéra Jiřího Žiláka si připsal první jarní výhru.

První poločas utkání byl vyrovnaný. Ostrava si vytvořila několik rohů a standardních situací, ale do šance se ani jednou nedostala. Ve 25. minutě se Viktoria dostala do vedení. Kroutil se dostal k odraženému míči a otevřel skóre utkání. Dobrou příležitost na zvýšení měl Provod, jehož střelu po přihrávce Kopřivy vyrazil Chmiel. Ostrava vyrovnala ve 42. minutě, kdy se po sérii odražených míčů prosadil Romaněnko. Těsně před přestávkou podržel Viktorii Juraši, který vyrazil míč po šanci Ostravy.

Druhý poločas začali viktoriáni náporem a Průcha hlavou po centru Krušiny dostal domácí do vedení. V 53. minutě bylo opět srovnáno. Hostující Šašinka potrestal nedůslednost hráčů Plzně po autovém vhazování. Z vyrovnání se ale hosté dlouho neradovali, o deset minut později se trefil Kopřiva z 25 metrů přesně do šibenice a v 64. minutě tentýž hráč přihrál Kroutilovi, který si počínal efektivně a zvýšil vedení na 4:2. Ostrava ještě dokázala zdramatizovat utkání a v 80. minutě snížila, další šance už si ale hosté nevytvořili.

hodnocení trenéra

„První poločas byl oboustranně takticky více svázaný. Ve druhém dějství byly k vidění zajímavé fotbalové momenty a krásné branky. Jsme rádi, že si připisujeme první jarní výhru. Zápas měl především ve druhém poločase velice dobrou úroveň,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.