30. 12. 1899    

23. kolo / Neděle 10. 5. 2015, 11:00 /

23. kolo / Neděle 10. 5. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

4:3pen

(1:2)

FK Teplice

FC Viktoria Plzeň

Šampalík, Pfejfer (65 Motl), Vacovský, Suchý, Rychnovský, Pavlík, Mudra, Tomášek (60 Šifra), Končal, Soušek (55 Kulhánek), Pinc

statistiky

Branky:20., 50. a 58. Pinc Pokutové kopy proměnili: Končal, Pinc, Suchý

Diváci: 0

Nedělní utkání dorostenců Viktorie do 17 let s vrstevníky z Teplic nabídlo divákům hned šest branek, a protože po osmdesáti minutách byl stav nerozhodně 3:3, viděli diváci další branky z pokutových kopů. V těch exceloval domácí brankář Šampalík, který všechny tři pokusy hostujících hráčů chytil. Domácí střelci byli stoprocentní a připsali si tak druhý bod v utkání.


Domácím ale nevyšel začátek zápasu. Už v osmé minutě prohrávali 0:2 a Teplice byly na koni. Ve 20. minutě po přihrávce Končala snížil Pinc a odstartoval tak obrat skóre, který se domácím povedl brzy po přestávce. I u dalších gólů Plzeňských byl Pinc, který vždy zakončoval z bezprostřední blízkosti po hezkých akcích a přihrávkách ze stran. Hosté se však nevzdávali, navíc domácí v 70. minutě udělali několik chyb za sebou a vyrovnání Teplicím doslova nabídli.

hodnocení trenéra

„Hodnocení utkání je z naší strany velmi rozpačité. Začátek zápasu jednoznačně patřil soupeři a výkony našich hráčů v těchto fázích byly až nepochopitelně špatné. V druhém poločase jsme naopak ukázali velmi kvalitní hru a hosty zatlačili. Podařilo se otočit nepříznivé skóre a hrát kvalitní fotbal. Ale chyby, po kterých Teplice nakonec vyrovnaly, ukazují na zatím velkou nevyzrálost našich hráčů,“ hodnotí trenér Václav Mrázek.