30. 12. 1899    

15. kolo / Neděle 15. 3. 2015, 12:30 /

15. kolo / Neděle 15. 3. 2015, 12:30

FC Viktoria Plzeň

2:3

(0:1)

FK Dukla Praha

FC Viktoria Plzeň

Valeš - Holík (65. Buranský), Šastný, Čihák (65. Hykš), Ryška – Kadar, Řezáč, Vais (48. Arzberger) – Brudna (48. Kapuscinský), Vilček, Petr

statistiky

Branky Viktorie: Petr, Kapucinský

Diváci: 0

Nejmladší dorostenci Viktorie Plzeň se o uplynulém víkendu utkali s celkem Dukly Praha. Po celou dobu utkání sice plzeňští mladíci dotahovali náskok soupeře, zvrátit vývoj zápasu na svou stranu se jim nepodařilo.

„Po přípravném období, které můžeme hodnotit velmi pozitivně, jsme do prvního utkání chtěli vstoupit ve stejném duchu. Bohužel konečný výsledek byl pro nás až příliš krutý. Na druhou stranu za tristní produktivitu si můžeme sami,“ říká na úvod trenér týmu U16 Martin Kastner.

„Hned od prvních minut se nám dařilo získat míč pod kontrolu a Duklu zatlačit k vlastnímu pokutovému území. Dařilo se nám kombinovat a i v individuálních soubojích jsme byli úspěšnější. Během prvního poločasu jsme si vytvořili velké množství šancí, z nichž některé byly vyložené. Bohužel jediný gól, který padl, byl do naší sítě. Dukla byla velice produktivní a z jediné střely s pomocí teče se ujala vedení,“ rekapituluje Kastner první polovinu zápasu.

„V druhém poločase jsme chtěli výsledek otočit a začít proměňovat šance. Bohužel díky velké chybě v rozehrávce jsme doslova darovali Dukle druhou branku. Nᚠtlak i za nepříznivého výsledku sílil a vygradoval ve srovnání výsledku. Díky naivnímu zákroku v pokutovém území mohl soupeř znovu zvrátit vedení na svoji stranu. Ve strhujícím závěru jsme si ještě vytvořili dvě stoprocentní šance, ale s nimi si skvěle poradil výborně chytající brankář hostí,“ mrzí plzeňského trenéra.

„V tomto utkaní jsme určitě nebyli horším týmem, ale velice slabá produktivita nás srazila a pokazila celkový dojem ze zápasu,“ hodnotí Martin Kastner.