30. 12. 1899    

1. kolo / Sobota 20. 6. 2015, 10:30 /

1. kolo / Sobota 20. 6. 2015, 10:30

ZČE Plzeň

1:7

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Bolek – Rajtoral, Hejda, Matějů, Medveděv – Kučera, Vaněk – Petržela, Černý, Vůch – Holenda 2. poločas: Pavlík – Petržela, Hejda, Matějů, Mlynařík – Kučera, Hořava – Vůch, Hradecký, Hrdlička – Mahmutovič

statistiky

Branky Viktorie: 55. a 81. Hořava, 76. a 84. Hradecký, 42. Vaněk, 51. Hejda, 69. Mahmutovič

Diváci: 0

Od úvodních minut bylo jasné, kdo bude držet míč víc na svých kopačkách. Hráči Viktorie trpělivě kombinovali a hledali cesty skrz obraný blok domácích. Ti se pokusili využít vysokého postavení hostů a v úvodu zápasu dvakrát zahrozili. První šanci brankář Petr Bolek vytlačil konečky prstů nad břevno, samostatný únik zakončil útočník domácích o několik okamžiků později pouze mimo. K první střele se viktoriáni odhodlali po 12 minutách hry, kdy Kučera, jenž na své levačce nosil kapitánskou pásku, poslal míč vysoko nad břevno. Ve 23. minutě se do šance dral znovu Kučera, ale příležitost mu zhatil včas vyběhnuvší gólman ZČE. Na gól se na plzeňském Petříně čekalo až do 42. minuty, kdy zmatky po závaru před bránou domácích využil Ondřej Vaněk a z velkého vápna se trefil přesně – 0:1. Navýšit skóre mohl o minutu později Černý, ale poslal míč jen do náruče brankáře.

Ve druhé půli začaly padat branky jako na běžícím páse. Nejdřív zafungovala exteplická spolupráce dvojice Vůch – Mahmutovič, ze které těžil v 51. minutě zakončující Hejda – 0:2 a o čtyři minuty později poslal Hrdlička míč Hořavovi, ten povedeným obstřelem zvýšil už na 0:3. V čtyřiašedesáté minutě Hořava střílel z podobné pozice, která před několika okamžiky skončila brankou, jeho pokus ovšem tentokrát zastavila spojnice břevna a tyče. Po dalších pěti minutách hry našel Hrdlička centrem Mahmutoviče, pro kterého nebyl problém hlavou rozvlnit sí za gólmanem domácího celku – 0:4. Z následného útoku dokázali domácí zkorigovat skóre, což mohutně kvitovaly zaplněné tribuny petřínského areálu. Další góly ale stříleli viktoriáni. V 76. minutě Dominik Hradecký založil i zakončil gólovou akci, o pět minut později se radoval znovu Hořava, který využil ideální přihrávku od Vůcha. Egon Vůch úřadoval znovu v 84. minutě, kdy protančil obranou ZČE a zpětnou přihrávkou našel Hradeckého, ten umístěnou střelou stanovil konečné skóre utkání – 1:7.