17. 8. 2015    Juniorka - reportáž

Junioři stejně jako ”A” tým remizovali s Teplicemi 2:2

FC Viktoria Plzeň

4. kolo / Neděle 16. 8. 2015, 11:00 /

4. kolo / Neděle 16. 8. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

2:2

(1:2)

FK Teplice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Glazer, Čihák, Brožík, Matějka (76. Sedláček), Provod, Matějů, Vůch (46. Boček), Kučera, Hrošovský (46. Ruml), Průcha (83. Doležal)

FK Teplice

Skalák – Svoboda, M. Procházka, Richter (85. Jerhot), Česlák, Chukwuma (66. Pecháček), Bílek, Kodeš, Novotný, Výborný (89. Šup), D. Procházka (81. Martirosyan)

statistiky

Branky: 15. a 62. Matějka – 14. Česlák (pen.), 35. Richter ŽK: Kučera, Matějů – M. Procházka, D. Procházka, Martirosyan Rozhodčí: Vlasjuk – Koval, Kožár

Diváci: 0

V neděli 16. srpna se v Luční ulici odehrálo mistrovské utkání Juniorské ligy mezi FC Viktorií Plzeńň a FK Teplice. Oba týmy nastoupily do zápasu s posilami z „A“ týmů, které se mimochodem o dva dny dříve utkaly ve 4. kole Synot ligy. Zajímavostí je, že jak zápas seniorů, tak také juniorů skončil remízou 2:2.

V dresu Viktorie se objevili hráči „A“ týmu - Vůch, Matějů, Kučera a Hrošovský. Na druhé straně pak Chukwuma. Ten ovšem za juniorský tým nastupuje často.

Samotný začátek utkání patřil domácím, a to právě posílám z áčka. Po přímém kopu hlavičkoval nad Matějů a poté se nepovedla střela Vůchovi. První branku vstřelili hosté, ti totiž měli výhodu pokutového kopu, který proměnil TomᚠČeslák. Netrvalo dlouho a prakticky z následující akce už bylo skóre znovu srovnáno. Do nepozorné obrany Teplic pronikl LukᚠMatějka a doklepl balón do odkryté brány.

Po vyrovnání byla aktivnější znovu Viktoria Plzeň, snažila se útočit hlavně po křídlech, kudy se ale do vážnější situace nedostala. A tak to byly znovu Teplice, které si vzaly slovo. Krásnou střelu před šestnáctkou vyslal Daniel Richter a ukázkovým „angličanem“ upravil na 2:1 z pohledu hostí.

Začátek druhého poločasu domácím moc nevycházel, k zakončení se prakticky vůbec nedostávali, což se ovšem nevedlo ani Teplicím. Viktoriáni nakonec vyrovnali a znovu u toho byl LukᚠMatějka. Ten se dostal v ostrém úhlu k balónu, vystřelil a míč se štěstím zaplul za záda brankáře Teplic. Pět minut nato sahala Plzeň po vedení, střela jednoho z útočících hráčů skončila ale na tyči a nepřesně poté zamířil Matějka. Konec zápasu vycházel lépe domácím, pár minut před koncem mohl o vítězi rozhodnout tvrdou střelou z hranice velkého vápna Ruml, Skalák v bráně ale parádně vyrazil míč ven ze svého teritoria. I tento zákrok tak nakonec rozhodl o spravedlivé remíze.

hodnocení trenéra

„S hrou jsme spokojení, bylo to slušné, ale s výsledkem být spokojeni nemůžeme. Měli jsme řadu šancí, ale selhali jsme dnes v zakončení, bylo to zbrklé. Kluci z A-týmu zapadli dobře, ale to už se ukázalo i třeba v minulé sezóně,“ hodnotí utkání trenér Jiří Kohout.