30. 12. 1899    

11. kolo / Sobota 3. 10. 2015, 14:00 /

11. kolo / Sobota 3. 10. 2015, 14:00

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:1)

FC Zlín

FC Viktoria Plzeň

Sváček - Krušina (64. Končal), Vacovský (80. Havel), Novák, Skála, Průcha, Boček, Kopřiva (70. Mudra), Debellis, Matějka, Kulhánek (58. Hašek)

statistiky

Branka Viktorie: 83. Matějka

Diváci: 0

Hosté šli již ve 4. minutě do vedení, kdy si po křídelní akci míč do vlastní branky srazil Debellis. Po vstřelené brance se Zlín zaměřil především na obrannou činnost a rychlé protiútoky. Viktoria si sice vytvořila převahu, ale snaha končila před pokutovým územím. Do šance se dostal Novák a také Krušina, ale jejich snaha k vyrovnávací brance nevedla. Naopak hosté po jednom z protiútoku nastřelili tyč domácí branky.

Ve druhém poločase si viktoriáni vytvořili výraznou převahu. V pokutovém území se ale dlouho nedokázali prosadit. Zlín ještě po přímém volném kopu nastřeli břevno. Až v poslední desetiminutovce, kdy měli domácí možnost zahrávat sérii rohových kopů, se dočkali vyrovnání. Končal vystihl rozehrávku hostů a při pokusu o zakončení byl faulován. Nařízenou penaltu proměnil Matějka. Otočit skóre ve prospěch Plzně mohl ještě Havel. Jeho střela skončila na tyči hostující branky a Matějkova dorážka byla již z ofsajdu.

hodnocení trenéra

„Vzhledem k převaze, kterou jsme si vytvořili, je pro nás remíza ztrátou. Ve finální fázi a efektivitě našeho snažení se musíme zlepšovat,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.