30. 12. 1899    

13. kolo / Sobota 31. 10. 2015, 10:00 /

13. kolo / Sobota 31. 10. 2015, 10:00

FC Viktoria Plzeň

7:2

(4:1)

FK Teplice

FC Viktoria Plzeň

Hrachovec – Holík, Kadar, Svoboda, Ryška – Petr, Pihrt (52. Brudna), Řezáč (58. Kocourek) – Pffeifer (41. Vais), Vilček (68. Čihák), Arzberger (64. Hykš)

statistiky

Branky Viktorie: 17. a 46. Pihrt, 32. a 50. Vilček, 15. Ryška, 20. Arzberger, 58. Brudna

Diváci: 0

"Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a hned od úvodních minut jsme byli jednoznačně nebezpečnější. Po několika nedotažených akcích jsme otevřeli skóre z trestného kopu, který chytře zahrál Ryška. Tento okamžik dodal na naše kopačky více jistoty a klidu, což se promítlo především v řešení finální fáze. Po pěkných fotbalových akcích se postupně trefili Pihrt, Arzberger a Vilček. Hosté v průběhu poločasu využili našeho zaváhání a po rychlé akci snížili, což můžeme brát jako potrestaní za lehkovážnost, která se nám v závěru poločasu vkradla do výkonu," rekapituluje první půli trenér Martin Kastner.

"Ve druhém poločase hosté dokázali po naší veliké chybě snížit na rozdíl dvou branek, ale nᚠvýkon pak znovu začal nabírat podobu z úvodu utkání a znovu jsme byli velice nebezpeční. Nechybovali jsme v obraně, vytvářeli si velké množství šancí. Pihrtova proměněná penalta pak definitivně hosty zlomila a bylo jen otázkou, kolik šancí ve zbytku utkání proměníme. Vilček a Brudna byli při centrech na svých místech a dali tak utkání konečnou podobu," pokračuje Kastner.

"Utkání jsme ve všech stránkách zvládli a hráče lze za výkon pochválit. Škoda jen velikých chyb, které nás stály čisté konto," dodává plzeňský trenér.