30. 12. 1899    

5. kolo / Středa 9. 9. 2015, 16:15 /

5. kolo / Středa 9. 9. 2015, 16:15

SK Dynamo Č. Budějovice

12:12

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Bezděkovský, Čeliš, Čermák, Červený, Daněk, Diviš, Doubek, Falout, Keltyčka D., Keltyčka T., Košik, Kyklhorn, Mertl, Motlík, Prokop, Pytlík, Soukup, Štauber, Zarzycký

statistiky

Branky Viktorie: Keltyčka D. 2x, Čeliš, Čermák, Červený, Diviš, Doubek, Keltyčka T., Košik, Kyklhorn, Soukup, Štauber

Diváci: 0

V dalším kole hraném netradičně ve všední den ve středu 9. 9. 2015 zajížděli hráči Viktorie Plzeň do dvanácti let na hřiště asi nejvzdálenějšího soupeře - týmu Českých Budějovic. Sama o sobě už tak dlouhá cesta, nakonec trvala předlouhých 3,5 hodiny, nebo byla plná bouraček a provázená neutuchajícím deštěm. Naštěstí pro fotbal na zápas pršet přestalo a utkání se odehrálo za pěkného počasí na kvalitní umělé trávě.

Před zápasem si trenéři s hráči jako hlavní úkol stanovili provádění dovedností souvisejících s obcházením soupeře - dohodli se, že utkání bude hodnoceno především z pohledu počtu a kvality kliček. Podle kvality individuálního řešení situací jeden na jednoho.

"Z tohoto pohledu lze utkání hodnotit jako vydařené. Slabším stránkou individuálního výkonu hráčů pak ale byla kvalita zakončení. Velké množství neproměněných šancí, do kterých jsme ovšem dostávali vcelku zajímavými způsoby, nás tak stálo celkové vítězství v utkání. A také jsme se potýkali s kvalitou prvního doteku. Nezřídka tato (ne)dovednost zabrzdila již v zárodku řadu akcí," hodnotí trenér Filip Linhart.

"Byly pasáže utkání, a nebylo jich málo, kdy jsme drželi jasně otěže utkání ve svých rukou a přehrávali soupeře. Tím spíše musí mrzet výpadky, kterými jsme soupeře dostávali do hry. Nelze říct, že by kluci něco podcenili nebo výrazně vypustili, prostě musíme dál na našich nedostatcích pracovat. Námětů do tréninku máme opět dost," dodává Linhart.