23. 8. 2012    Zápas

Viktorka veze z Belgie i přes prohru nadějný výsledek

FC Viktoria Plzeň
10. Harbaoui
90+3. Mijat Marič (pen.)

Play-off / Čtvrtek 23. 8. 2012, 20:30 / King Baudouin Stadium

Play-off / Čtvrtek 23. 8. 2012, 20:30
King Baudouin Stadium

KSC Lokeren

2:1

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

29. Bakoš

sestavy

KSC Lokeren

Barry – Galitsios, Mijat Marič, Taravel, De Bock – Persoons, Overmeire, Leko (86. Miloš Marič) – De Ceulaer (80. De Pauw), Harbaoui, Patosi (76. Mokulu)

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský – Darida, Horváth – Fillo (56. Hora), Hanousek (89. Hejda), Ďuriš (85. Řezník) – Bakoš

statistiky

Branky: 10. Harbaoui, 90+3. Mijat Marič (pen.) – 29. Bakoš, ŽK: Persoons – Ševinský, 2. ŽK=ČK: 90+2. Ševinský, Rozhodčí: Lahoz – Devis, Fernández (všichni Španělsko)

Diváci: 4254

Úvodní utkání play off Evropské ligy dnes Viktorka odehrála na Stade Roi Baudouin v Bruselu. Jejím soupeřem byl čerstvý držitel belgického poháru KSC Lokeren. Zápas sliboval napínavou podívanou a již nyní je jisté, že se o něm bude ještě hodně psát a hovořit.

Aktivněji do zápasu vstoupili hráči Viktorky. Hned v úvodu měli její hráči několik náznaků slibných šancí, ale jejich snahu vždy zabrzdil praporek pomezního. Bohužel hned vzápětí se z prakticky první akce domácích urodil první gól zápasu – přesnou střelou se dokázal prosadit útočník Harbaoui a posunul domácí do vedení (1:0). Viktoriáni se však obdrženou brankou nedali rozhodit a nadále pokračovali ve své aktivní hře, která v devětadvacáté minutě vyvrcholila ve vyrovnávací gól Marka Bakoše. Ten se po faulu na Pavla Horvátha postavil k rozehrání přímého kopu a krásnou střelou překonal domácího brankáře Barryho (1:1). V dalších minutách Viktorka pokračovala v tlaku, ze kterého vyústily střely Michala Ďuriše a Františka Rajtorala, ale žádná z nich se bohužel neujala. V třicáté sedmé minutě měl další výbornou šanci Michal Ďuriš, ale Barryho nepřekonal. O poločasu se tak i přes mírnou převahu Viktorky šlo do šaten za vyrovnaného stavu 1:1.

Do druhého poločasu vykročili aktivněji opět hráči Viktorie. Hned z kraje pálil nebezpečně Michal Ďuriš, ale s jeho střelou si domácí brankář poradil. Za domácí se přesnou střelou prezentoval Patosi, ale s jeho pokusem si bravurně poradil Matúš Kozáčik. Hned vzápětí nastřelil střelec prvního gólu v dresu domácích, Harbaoui, tyčku a na domácích začalo být patrné, že stupňují svou snahu zvrátit skóre na svou stranu. Přesto dokázala Viktorka zahrozit, když vždy po rychlém brejku dvakrát nebezpečně pálil Vladimír Darida, ale ani jeho pokusy brankou neskončily. Postupem času ale tlak domácích začal ochabovat. Naopak se ke slovu opět začali dostávat viktoriáni. Po rohovém kopu nebezpečně pálil Vladimír Darida. Pohroma však přišla v nastaveném čase, kdy už se zdálo, že zápas skončí remízou. Po faulu Františka Ševinského, který za svůj faul obdržel druhou žlutou kartu a zamířil tak předčasně do sprch, kopali domácí penaltu, kterou proměnil střídající Marič. Prakticky hned po proměněné penaltě rozhodčí zápas ukončil a Viktorka si tak do odvety odváží výsledek 1:2, který zejména díky vstřelené brance ze hřiště soupeře dává poměrně dobré šance i pro odvetné utkání.