30. 8. 2012    Zápas

Nádherný večer pro Viktorku!

FC Viktoria Plzeň
37. Bakoš

Play-off / Čtvrtek 30. 8. 2012, 20:15 / Doosan Arena

Play-off / Čtvrtek 30. 8. 2012, 20:15
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(1:0)

KSC Lokeren

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Horváth, Darida – Rajtoral (90.+1 Malakjan), Hanousek (88. Fillo), Ďuriš (77. Hora) – Bakoš

KSC Lokeren

Barry – Galitsios, Mijat Marič, Taravel, De Bock – Persoons, Leko (74. Miloš Marič), Overmeire – De Ceulaer (79. De Pauw), Harbaví, Patosi (79. Mokulu)

statistiky

Branka: 37. Bakoš, ŽK: Bakoš, Darida – Taravel, Rozhodčí: Eriksson - Sjöblom, Flink (všichni Švédsko)

Diváci: 11711

ڞasná atmosféra, maximální nasazení na obou stranách, fantastičtí fanoušci, to vše dnes večer vytvořilo nádhernou kulisu zápasu, za který se určitě ani jeden z týmů nemusí stydět. Šastnějším týmem dnes večer ale byla po zásluze Viktorka.

Viktoriáni na svého belgického soupeře doslova vlétli od samotného začátku utkání. Hned v druhé minutě dokázal Marek Bakoš vystihnout rozehrávku domácích a řítil se sám proti dvěma obráncům hostů, zprava mu naběhl František Rajtoral, který už ale zakončit nedokázal. Vzápětí po rohovém kopu nebezpečně pálil sám Marek Bakoš, ale jeho střelu brankář Barry vyrazil. V ten moment se na trávník začal snášet velice hustý d隝, který oběma týmům ubral zejména na přesnosti přihrávek, kdy míč na kluzkém povrchu velice snadno odskakoval. Hosté poprvé zahrozili až v dvacáté šesté minutě, když z hranice vápna pálil Patosi, ale jeho střela naštěstí letěla nad branku. Od té doby se boj o míč přesunul do středu hřiště, kde si hráči obou týmů nedarovali ani metr zadarmo. Přesto to byli viktoriáni, kdo nakonec dokázal přetlačit svého soupeře – v třicáté sedmé minutě dokázal na levé straně hřiště David Limberský obejít hostujícího obránce a poslal do vápna nádherný centr, ke kterému se dostal Marek Bakoš a hlavou rozvlnil sí Barryho branky 1:0! V závěru poločasu pálil z hranice vápna Vladimír Darida, ale jeho střela bohužel mezi tyče nemířila. Do šaten tak šli hráči Viktorky za pro ně postupového výsledku 1:0.

V úvodu druhého poločasu nebezpečně pálil z otočky Michal Ďuriš, ale jeho střela se bohužel mezi tyče nevešla. Do další nebezpečně situace se dostal po přihrávce Františka Rajtorala Marek Hanousek, ale jeho střela z kroku letěla nad branku. V padesáté třetí minutě se po závaru ve vápně hostů dostal ke střele, ale ani on nedokázal trefit brankovou konstrukci. V šedesáté první minutě vyzkoušel pozornost brankáře Barryho Václav Procházka, ale jeho pokus letěl nad branku hostujícího brankáře. Hosté zahrozili až po patnácti minutách druhého poločasu, když po rohovém kopu pálil Taravel, ale Matúš Kozáčik, si s jeho nebezpečně skákající střelou dokázal poradit. Do třetice zkoušel své štěstí v dnešním zápase František Rajtoral v šedesáté sedmé minutě, tentokrát jeho střela branku zasáhla, ale od tyče se bohužel odrazila zpět do vápna, kde už si hostující obránci zjednali pořádek. S přibývajícími minutami začínala být na hráčích obou týmů patrná nervozita a začalo přibývat faulů na obou stranách. Puls všem přítomným fanouškům rozpohyboval v osmdesáté minutě střídající De Pauw, jeho střela z otočky ale naštěstí mezi tyče nezamířila. Ani v závěru zápasu viktoriáni svého soupeře do nějakých větších šancí nepouštěli - úporně se bránili a vyráželi do rychlých brejků. V nastaveném čase, kdy se nervy napínaly i těm neotrlejším, se ale viktoriáni dokázali ubránit a zaslouženě zvítězili 1:0.

Viktorka tak postupuje do další fáze Evropské ligy, kde jí čeká hned trojice soupeřů v jedné ze základních skupin.