30. 12. 1899    

54. Baptistao

2. kolo / Čtvrtek 24. 9. 2015, 21:05 / Estadio El Madrigal

2. kolo / Čtvrtek 24. 9. 2015, 21:05
Estadio El Madrigal

Villarreal CF

1:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Villarreal CF

Barbosa – Rukavina, Bailly, Ruiz, J. Costa – Castillejo, Dos Santos (76. Trigueros), Bruno, Nahuel (83. Samu) – Baptistao, Soldado

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (75. Mahmutovič), Kopic (81. Hejda), Kovařík (88. Vůch)

statistiky

Branky: 54. Baptistao, ŽK: Bailly – Hořava, Procházka, 2. ŽK=ČK: 80. Procházka, Rozhodčí: Gözübüyük – Steegstra, Zeinstra (všichni Nizozemsko)

Diváci: 17 481

Kvůli zranění z posledního ligového utkání nemohl do zápasu s Villarrealem nastoupit středopolař Ondřej Vaněk, jeho místo tak netradičně zaujal Jan Kopic a na kraj zálohy se postavil Jan Kovařík. Španělský tým byl jasným favoritem zápasu a od úvodních minut se tlačil před branku Matúše Kozáčika. První větší šance utkání se zrodila v 11. minutě, kdy Castilleja dostal ve vápně míč po zemi, Kozáčik ho ale vychytal. O pět minut později se řítili domácí do přečíslení, Leiva přihrál do prostoru za Procházku, kde číhal Baptistão. Ten šel sám na plzeňského brankáře, který ale předvedl další skvělý zákrok. Na obranu Viktorie se valil jeden rychlý útok za druhým a obrana hostů si na málo práce rozhodně stěžovat nemohla. Ve 20. minutě si na centr z levé strany naskočil úplně volný Soldado, který ale odkrytou branku hlavou nepochopitelně minul. Od této chvíle se hra začala vyrovnávat, viktoriáni přežili úvodní tlak a čím dál častěji se dostávali před domácí branku. Žádnou stoprocentní šanci si sice nevytvořili, ale Ďurišovi, Baránkovi i Procházkovi chybělo po centrech ze hry nebo standardních situací vždy pár centimetrů k zakončení. První poločas skončil bez branek, Viktoria ale byla vyrovnaným soupeřem, na rohy vyhrála 6:1.

Do druhého poločasu Plzeň nevstoupila vůbec špatně, Kopicův střílený centr domácí brankář chytil a centr Petržely o chvíli později pouze proskákal pokutovým územím. V 54. minutě ale Villarreal udeřil – Léo Baptistão si na půlce hřiště vzal míč, krásně s ním prošel až do vápna a střelou k tyči poslal domácí do vedení – 1:0!

Jestli něco Villarreal umí opravdu skvěle, tak je to bezesporu držení míče. Po vstřelené brance se totiž domácí tým uklidnil a hlídal si vedení. Viktoriáni se marně snažili dostat do stoprocentní šance a brankář Barbosa tak byl v podstatě bez práce. V 75. minutě přišel oživit ofenzivu hostů Mahmutovič, nicméně o pět minut později bylo v podstatě jasné, že útočit bude pro Plzeň víc než těžké. Václav Procházka totiž dostal druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. V 82. minutě se po rozehrávce Soriana dostal k velmi nebezpečnému střeleckému pokusu Trigueros, ale branku přízemní ranou těsně minul. V posledních minutách se Viktoria přeci jen usídlila na delší časový úsek na polovině domácích, ale ani na konci utkání se ke střele nedostala. Ze Španělska tak Viktoria odjela s prázdnou, s Villarrealem prohrála 1:0.