14. 3. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři dali 3 góly během šesti minut a jednoznačně porazili Třinec

FC Viktoria Plzeň

23. kolo / Neděle 13. 3. 2016, 15:00 /

23. kolo / Neděle 13. 3. 2016, 15:00

FC Viktoria Plzeň

4:0

(0:0)

FK Fotbal Třinec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Juraši – Glazer, Piroch, Kule, Petr, Ruml, Doležal, Pavlík (83. Brožík), Boček (72. Mudra), Provod (78. Kulhánek), Pinc

FK Fotbal Třinec

Adamuška – Pilch (80. Žyla), Lanc, Salachna, Málek (81. Chloň), Djika (80. Lasota), Samiec, Zimka, Tomovič (41. Martynek), Stříž, Foitizik

statistiky

Branky: 62. Ruml, 66. Doležal, 68. Boček, 81. Pinc ŽK: Boček, Mudra – Zimka, Salachna, Lanc Rozhodčí: Hock – Mokrusch, Kožár

Diváci: 0

Výběr FC Viktorie Plzeň do jednadvaceti let se v neděli 13. března utkal v Luční ulici s Třincem. Červenomodří byli v utkání lepším týmem a zaslouženě vyhráli 4:0. Svého soupeře červenomodří zlomili mezi 62. a 68. minutou utkání, kdy nastříleli tři branky.

Viktoriáni byli od začátku zápasu před svými fanoušky lepším týmem, ale v úvodních minutách dělali chyby ve finální fázi. První vážné zakončení měl Ruml, Adamušku ovšem nepřekonal. Třinečtí hráči o sobě dali poprvé vědět ve 34. minutě, kdy z poza vápna dobře pálil Tomovič, ale jeho ránu chytil Juraši. V závěru první půle domácí zatlačili a největší šanci měl Provod, jehož střela skončila na tyči. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

I ve druhém poločase oba týmy hledaly recept na soupeřovu obranu, větší šanci tak diváci viděli až v 62. minutě, nicméně hned z toho byl gól. Míč se se štěstím dostal až k Ondřeji Rumlovi, který otevřel skóre utkání a načal tak velmi povedenou šestiminutovku Viktorie – 1:0.

V 66. minutě předvedli domácí parádní kombinační souhru a Jakub Doležal střelou do prázdné zvyšoval už na 2:0.

Po dalších dvou minutách už bylo po zápase, Daniel Bošek totiž přesnou střelou nedal brankáři šanci a Plzeň tak vedla už 3:0.

Třinec se i přes tři obdržené branky snažil dál hrát a Martynek mohl snižovat. Poslední slovo měla nakonec přeci jen Plzeň, a to v 82. minutě, kdy se prosadil Dušan Pinc a upravil na konečných 4:0.

hodnocení trenéra

„V tabulce jsme sice o několik příček před Třincem, ale věděli jsme, že nás čeká velmi těžký zápas. Až do šedesáté minuty to byl boj, stále jsme hráče nabádali k trpělivosti a za tu práci v první hodině pak byli odměněni. První gól to jednoznačně rozhodl, byli jsme trpěliví a nakonec zaslouženě vyhráli. S výsledkem i předvedenou hrou jsme spokojeni,“ hodnotí utkání trenér František Ševínský.