30. 12. 1899    

20. kolo / Úterý 26. 4. 2016, 11:30 /

20. kolo / Úterý 26. 4. 2016, 11:30

AC Sparta Praha

1:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Holík (66. Brudna), Svoboda, Čihák, Ryška – Petr, Řezáč (60. Arzberger), Vais – Pffeifer, Graiciar, Vilček.

statistiky

Diváci: 0

Utkání se od prvních minut hrálo ve vysokém tempu a hra se velmi rychle přelévala, nicméně ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat výraznější příležitost. Viktorii se dařilo rozehrávat a držet míč v kombinaci, ale Sparta svým pohyblivým blokem dobře zahušovala prostor a z nepřesností pak plynulo velké množství ztrát. Soupeř se pokoušel o bleskové kontry, které byly vždy nebezpečné, ale obrana si s nimi poradila. Rychlá a přímočará hra Sparty budila respekt, větší šanci si však během prvního poločasu nevypracovala. Největší příležitost plzeňští neproměnili v závěru poločasu, kdy nedokázali zasáhnout míč před odkrytou brankou.

Ve druhém poločase sparané vysunuli presink a tak z části naboural rozehrávku hostů. I přes to dokázali viktoriáni rozehrát několik povedených akcí, které bohužel končily před finální fází. Velkou šanci pak Sparta nevyužila a červenomodří se začali tlačit více před soupeřovu branku. Bohužel však přišel penaltový střet na hranici pokutového území a Sparta šla po proměněném pokutovém kopu do vedení. V závěru si Viktoria ještě vypracovala dvě dobré příležitosti a Spartu zatlačila, ale na vstřelení branky to nestačilo.

hodnocení trenéra

„V utkání jsme předvedli dobrý výkon, a tudíž nás porážka mrzí. Je nutné však přiznat, že pokud chceme vítězit v takto těžkých zápasech, musíme výrazně zapracovat na produktivitě a efektivitě ve finální fázi,“ hodnotí utkání trenér Martin Kastner.