30. 12. 1899    

15. kolo / Pondělí 28. 11. 2016, 13:00 /

15. kolo / Pondělí 28. 11. 2016, 13:00

FC Zbrojovka Brno

5:2

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Zbrojovka Brno

Záleský – Ulbrich (71. Černín), Vintr O., Šustr, Vintr M. (86. Tulaydan), Vávra (76. Zikl), Koláčný, Weber, Janošek (46. Blažík), Praks, Aggreh Obus (61. Sokol)

FC Viktoria Plzeň

Luhový – Hlavatý (60. Suchý), Hašek (85. Mudra), Brožík, Kopřiva, Sedláček (75. Kulhánek), Skála, Matějka, Kule, Vukajlovič, Teršl.

statistiky

Branky: 25. a 89. Weber, 23. Skála (vl.), 56. Vintr M., 83. Zikl – 38. Kopřiva, 88. Teršl ŽK: Praks – Hašek, Kopřiva, Teršl

Diváci: 0

Zápas zahájili aktivněji Jihomoravané. První šanci měl Marek Vintr, ale po brejku zakončoval ve skluzu jen vedle tyče. Ve 23. minutě se Brňané dočkali. Marek Vintr se protáhl do vápna a poslal míč na novice v sestavě Brna Prince Obus Aggreha, jenž ustál souboj s obráncem a s tečí nešastného Tomáše Skály zamířil přesně.

Netrvalo to ani dvě minuty a domácí po velké parádě přidali druhou branku. Rozehrávky rohového kopu se ujal TomᚠWeber, který přímo od rohové zástavky zakroutil míč přímo do branky Plzně. Po půl hodině měl navíc další šanci Tom Ulbrich, jeho hlavička ale skončila kousek nad brankou.

Do útoku se vzápětí dostali hosté, kteří zničehonic snížili. Do odraženého míče po odvráceném přímém kopu se opřel Jakub Kopřiva, jenž prudkou ranou nasměroval míč za záda Záleského. Zbrojovka rychle rozehrála a mohla se vrátit zpět do dvoubrankového trháku, ale Vávra po přihrávce Aggreha mířil jen do tyče.

Druhý poločas načali opět lépe Brněnští, kteří se vrátili zpět do dvoubrankového vedení. Aktivní Aggreh obelstil obránce a nacentroval přesně na Marka Vintra, jenž se opřel do parádního voleje a trefil naprosto přesně. Na druhé straně měl šanci na další snížení hostující Hašek, ale jeho střelu při úniku na branku dokázal Záleský pohotově vyrazit.

Plzeňští měli poté ještě jednu šanci, ale Záleský se opět vyznamenal. Brno následně šest minut před koncem přidalo čtvrtý gól, když se z brejku prosadil střídající Martin Zikl.

S brankami se v závěru zápasu roztrhl pytel. Hosté se ještě jednou dostali na kontakt. Na centr z přímého kopu naskočil ze všech nejvýš Jakub Teršl a prudkou hlavičkou snížil na 4:2. Poslední slovo si ale vzala Zbrojovka, když další brejk do otevřené obrany Viktorie zakončil druhou trefou v zápase TomᚠWeber.