27. 2. 2017    Juniorka - reportáž

Juniorka zvládla i druhý jarní zápas, Dynamo porazila 3:1

FC Viktoria Plzeň

18. kolo / Pondělí 27. 2. 2017, 11:00 / Luční

18. kolo / Pondělí 27. 2. 2017, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:1

(1:0)

SK Dynamo Č. Budějovice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Kadar, Vacovský, Teršl, Skála (84. Vukajlovič) – Rychnovský, Mudra, Hlavatý (81. Novák), B. Havel (81. Suchý) – Kopřiva (70. Debellis) – Sedláček.

SK Dynamo Č. Budějovice

Hajdušek – Kadlec, Zachař (76. Rottenborn), L. Havel, Fišer (60. Vlk), Bálek, Kořínek (60. Collin), Škoda, Frnoch (C), Krejčí, Blažek.

statistiky

Branky: 39. Sedláček, 74. Hlavatý (pen.), 77. B. Havel – 70. L. Havel, ŽK: 58. Hlavatý, Rozhodčí: Rejžek – Kožár, Melichar.

Diváci: 100

Výběr Viktorie do 21 let porazil českobudějovické Dynamo na vlastním hřišti 3:1 a dostal se před něj v tabulce. I ve druhém jarním utkání tak tým trenéra Pavla Horvátha bral tři body.

Úvod zápasu byl poměrně vyrovnaný, postupně však Viktoria začala přebírat iniciativu hry. Ve 21. minutě vyslal pěknou střelu Bohumil Havel, nicméně gólman Hajdušek ji vyrazil. Červenomodří se následně neprosadili ani po parádním průniku Rychnovského, ale ve 39. minutě se již mohli radovat. Z rohového kopu totiž hlavou skóre otevřel útočník Jiří Sedláček.

Druhou půli herně ovládala Viktoria Plzeň. Po centru Rychnovského poskakoval balon ve vápně, Vacovský ale obranný val Budějovic nepropálil. Krátce poté nevyužili domácí protiútok čtyři na jednoho a přišel trest – LukᚠHavel si naskočil na centr Bálka a srovnal na 1:1.

Plzeňany to ale nepoložilo. V 73. minutě si pro penaltu došel Jiří Sedláček, bezpečně ji poté proměnil Michal Hlavatý a bylo to 2:1. Důležitou trefu na 3:1 přidal domácí celek o tři minuty později, kdy se po přihrávce od Sedláčka prosadil Bohumil Havel. Čtvrtý gól Plzně mohl přidat Jakub Kadar, jeho akci ale zastavil brankář Českých Budějovic.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Myslím si, že to bylo dobré utkání. Měli jsme hodně šancí nejen před prvním gólem, ale i po něm. Trochu jsme si to zkomplikovali, kdy soupeř z rohu vyrovnal. Po krásných akcích jsme ale zvýšili na 3:1 a zápas zaslouženě vyhráli. Start jara je ideální, lépe to nešlo a vážíme si toho. Kluci dobře trénují a v zápase to jde vidět. Makají na sobě, zatím jsem spokojený.“