13. 3. 2017    Juniorka - reportáž

Skvělé! Junioři rozhodli o výhře v Liberci v samotném závěru

FC Viktoria Plzeň

20. kolo / Pondělí 13. 3. 2017, 13:00 / Frýdlant v Čechách

20. kolo / Pondělí 13. 3. 2017, 13:00
Frýdlant v Čechách

FC Slovan Liberec

0:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Slovan Liberec

Kolář – Šustr (C), Chlumecký, Sixta, Bartošák, Šulc (48. Šustek), Barac (65. Dudek), Micovčák (38. Heppner), Prokš (61. Kazda), Da Silva, Obročník.

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Kadar, Vacovský, Teršl, Skála – Rychnovský, Mudra, Hlavatý (84. Novák), Havel (72. Suchý) – Kopřiva (62. Vukajlovič) – Sedláček.

statistiky

Branky: 90+1. Sedláček, ŽK: Barac – Vukajlovič, Rozhodčí: Nenadál – Kříž, Vodrážka.

Diváci: 80

Tým trenéra Pavla Horvátha pokračuje ve výborné formě, během jarní části vytěžil 10 z 12 možných bodů. Na hřišti Slovanu Liberec vyhrál 1:0, když jedinou branku zápasu vstřelil Jiří Sedláček v nastavení druhého poločasu.

V prvním poločase byl domácí Slovan o něco aktivnějším celkem. Nejblíže brance byl v 16. minutě, kdy se na levé straně trhnul Prokš, jenž pádil do pokutového území. Kombinace ale Liberci selhala, nebo dobře zapracovala obrana Viktorie Plzeň.

Do druhé půle rovněž vstoupil Liberec šancí, Micovčák se ocitnul úplně sám ve vápně, ovšem jeho nádhernou střelou k tyči zlikvidoval pozorný Dominik Sváček. Posléze přebrala iniciativu hry Plzeň, utkání ale mělo spíše vyrovnaný průběh. Vyuzlení přišlo nakonec v nastavení, pár sekund před závěrečným hvizdem se prosadil střelou k tyči Jiří Sedláček, jenž tak Plzni vystřelil tři body.

Junioři tak pod trenérem Pavlem Horváthem uhráli ze čtyř jarních zápasů 10 z 12 možných bodů! Skvělou formu má i útočník Jiří Sedláček, který skóroval třikrát ze zmíněného počtu duelů.