30. 12. 1899    

21. kolo / Neděle 30. 4. 2017, 14:00 / Luční

21. kolo / Neděle 30. 4. 2017, 14:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1pen

(1:0)

SK Slavia Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Fišer, Žilák, Uzlík (C), Selnar, Hranáč, Šulc, Štursa, Brož (69. Heller), Vrba (65. Zajíček), Němec (61. Klich).

SK Slavia Praha

Markovič – Krupička, Vincour (C), Škarda (26. Valenta), Krobot, Bednář (41. Janoušek), Čvančara, Bárta, Bejbl (65. Vaněk), Hrubý (48. Michovský), Zinhasovič (71. Novák).

statistiky

Branky: 8. Vrba – 61. Čvančara, Penalty: 5:4, ŽK: Valeš, ČK: 59. Fišer, Rozhodčí: Kastl – Šlajs, Pálek.

Diváci: 50

První šanci utkání měli domácí slávisté, ale Valeš dokázal vyrazit střelu hostujícího forvarda. V osmé minutě se Plzeň ujala vedení, po krásné akci a přihrávce Selnara se přesně trefil Vrba.

Ve druhém poločase mohl navýšit skóre Štursa, ale jeho hlavičku Markovič vyrazil. Slavia byla nebezpečnější, v 59. minutě byl navíc vyloučen Fišer a tlak Pražanů narůstal. Chvíli poté hosté dokázali srovnat na konečných 1:1, když se trefil Čvančara.

hodnocení trenéra

Jiří Žilák (FC Viktoria Plzeň): „V prvním poločase jsme měli mírnou převahu, ale zúročili jsme z toho jen jednu branku. Ke větší efektivitě nám chyběla přesnější finální přihrávka, centr a také lepší doplnění ve vápně. Soupeř vyroval po naší nedůslednosti v pokutovém území. S blížícím se závěrem jsme se v deseti soustředili na obranu a vyráželi do rychlých protiútoků, které jsme ale neřešili správně. Slavia trefila břevno a v poslední minutě dobře zasáhl Valeš při další její šanci. Utkání bylo otevřené až do konce, zápas byl hrán ve vysokém tempu a pro nᚠtým byl velice náročný. Někdy nám chyběla větší kvalita při práci s míčem, remíza je ale spravedlivá. V penaltovém rozstřelu jsme byli šastnějším týmem.“