23. 10. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři remizovali v Budějovicích, v závěru vyrovnal Řezníček

FC Viktoria Plzeň

12. kolo / Pondělí 23. 10. 2017, 13:00 / SCM Složiště

12. kolo / Pondělí 23. 10. 2017, 13:00
SCM Složiště

SK Dynamo České Budějovice

1:1

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Dynamo České Budějovice

Luksch – Řehoř (80. Kubata), Škoda, Štifter, Krejčí (C) – R. Kadlec (86. Navrátil), Hála, Tomek, Chylík (57. K. Kadlec) – Matoušek (89. Míka), Kadula.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Vacovský, Novák (C), Ryška (31. Skála) – Sedláček (70. Pinc), Živulič, Vais, Pavlík, Arzberger (40. Kulhánek) – Řezníček.

statistiky

Branky: 20. Kadula – 86. Řezníček, Rozhodčí: Jílek – Pečenka, Kotalík.

Diváci: 100

Juniorka Viktorie Plzeň remizovala na hřišti Českých Budějovic 1:1. V 86. minutě vyrovnával Jakub Řezníček, nastoupil také záložník Diego Živulič. Trenér Jiří Kohout bral po zápase remízu jako ztrátu dvou bodů.

V šesté minutě dostal míč do ideální pozice Kryštof Pavlík, jenomže jeho zakončnení z pětadvacetimetrů lehce postrádalo přesnost. Domácí se poté ve 20. minutě dostali do vedení 1:0, když se střelou z dálky prosadil Jindřich Kadula. Před poločasem se o vyrovnání pokusil kapitán Viktorie Rudolf Novák, ale hlavou zblízka těsně minul soupeřovu branku, kterou hájil Luksch.

Plzeňané o vyrovnání usilovali ve druhém poločase. Nejprve k němu byl blízko Pavlík, ale jeho ránu vyrazil gólman Luksch. V 81. minutě již scházelo málo Jakubu Řezníčkovi, jehož zakončení skončilo na tyči. Když poté českobudějovický záložník Tomek nevyužil šanci, podařilo se konečně hostům vyrovnat. Jakub Řezníček se dostal za obranu, počkal si a přehodil brankáře – 1:1. Tým trenéra Jiřího Kohouta ještě usiloval o tříbodový zisk, ale už se mu branku vstřelit nepodařilo.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „V poli jsme měli stoprocentně více ze hry. Určitě je to pro nás ztráta dvou bodů, i když jsme vyrovnali v závěru. Rozhodně jsme pomýšleli na víc. Budějovice dobře bránily, působily organizovaně. My jsme byli pomalí v rozehrávce, bylo to stereotypní, takové obléhání, občas střela, občas šance. Bod je rozhodně málo z tohoto utkání. Budějovice ale opravdu dobře bránily a my se tam nemohli dostat.“