4. 3. 2018    Juniorka - reportáž

Nevydařený zápas, juniorka inkasovala doma od Teplic pět branek

FC Viktoria Plzeň

20. kolo / Neděle 4. 3. 2018, 11:00 / Luční

20. kolo / Neděle 4. 3. 2018, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:5

(2:2)

FK Teplice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Kadar, O. Pek, Čihák, Havel – Pavlík (C), Živulič – Pihrt, Řezáč, Arzberger (76. J. Pek) – Vilček.

FK Teplice

Blažek – Kodeš, Hasil (C), Záribnický – Kodad, Berešík (81. Martirosjan), Novotný, Švejda (70. Gebert) – Žitný (85. Prpič) – Haljeta (67. Kotrba), Díaz (75. Hruštinec).

statistiky

Branky: 22. Vilček, 32. Havel – 38. Hasil, 40. Díaz, 50. Díaz, 80. Žitný, 90. Martirosjan, ŽK: Čihák – Hasil, Rozhodčí: Rejžek – Kubec, Pečenka.

Diváci: 120

Junioři Viktorie Plzeň přivítali v nedělní dopoledne v Luční ulici vedoucí Teplice. Ačkoliv proti severočeskému soupeři získali dvoubrankové vedení, nakonec odcházeli se sklopenými hlavami.

Souboj započal velkou šancí Viktorie Plzeň, kdy se ve vápně zjevil osamocený Petr Řezáč, ale jeho ránu vyrazil brankář Blažek do bezpečí. Na druhé straně se pak plzeňský gólman Ondřej Valeš zaskvěl proti Nerminu Haljetovi. Domácí se ujali vedení ve 22. minutě, po faulu na Řezáče se dostal míč k Tomáši Vilčekovi, jenž zblízka prostřelil Blažka – 1:0. Deset minut nato se po rohovém kopu dostal balon k Milanu Havlovi a obránce vypůjčený z A-týmu navýšil vedení domácích na 2:0. Teplice se ale nesložily. Ve 38. minutě snižoval poměrně šastným způsobem Karel Hasil, o chvíli později navíc po centru zprava vyrovnal hlavičkou Yhojan Gary Díaz Sequeira.

Do druhého poločasu vstoupily Teplice gólem. Haljeta přihrávkou z pravé strany vybídl ke skórování Díaze a ten neváhal. Obrat byl dokonán. Krátce poté se do pěkné individuální akce pustil Milan Havel – prošel přes celé hřiště, ale na konci ho vychytal TomᚠBlažek. Šance střídala šanci. Pokus Haljety vyrazil Valeš, na druhé straně pak červenomodré srazily nepřesnosti, když nejprve Vilček hlavičkoval těsně nad branku a po něm nepřesně zakončoval Řezáč. Přišel tedy trest, v 80. minutě se po individuální chybě v obraně prosadil Patrik Žitný. S gólovou tečkou přišly Teplice v poslední minutě, na konečných 5:2 upravoval střelou k tyči David Martirosjan.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Dostáváme velice laciné góly. Podle průběhu to nevypadalo na to, abychom jich dostali pět, ale takhle to prostě je... S dneškem nemůžeme být vůbec spokojeni.“