23. 7. 2018    Juniorka - reportáž

Juniorka v úvodním utkání prohrála s Bohemians 1905

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Pondělí 23. 7. 2018, 11:00 / SK Čechie Uhříněves

1. kolo / Pondělí 23. 7. 2018, 11:00
SK Čechie Uhříněves

Bohemians Praha 1905

5:1

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Bohemians Praha 1905

Kouba – Švec, Václavík (C), Kocourek (65. Melíšek), Farkaš, Vodháněl (72. Hlinák), Záviška (60. Vrána), Buneš (77. Le Tuan), Nečas, Vetešník (60. Nátr), Krch.

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Svoboda, O. Pek, Hranáč, Bartůněk (54. Halász) – Pavlík (C), Petr (58. Kraml) – Arzberger (65. Selnar), J. Pek (58. Řezáč), Pihrt – Kepl.

statistiky

Branky: 10. Nečas, 31. Nečas, 47. O. Pek (vl.), 54. Záviška, 68. Vodháněl – 23. Kepl (pen.), ŽK: Farkaš, Melíšek – Hranáč, Kepl, O. Pek, Pihrt, Rozhodčí: Severýn – Fišer, Pfeifer.

Diváci: 50

Ligová sezona 2018/2019 začala také juniorskému týmu Viktorie Plzeň. Na hřišti Čechie Uhříněves se viktoriáni pod vedením trenéra Pavla Fořta utkali s pražskými Bohemians 1905.

Na domácích bylo již od začátku znát, že jsou posíleni několika hráči z A-týmu, a aktivita v úvodních minutách byla na jejich straně. Už v 10. minutě dokázali otevřít skóre, když se na hranici vápna dostal k zakončení Jakub Nečas, který si počínal nekompromisně. Viktoriáni se ale nevzdali a dokázali vyrovnat, penaltu precizně proměnil TomᚠKepl přesně k levé tyči. Jenže Pražané dlouho neotáleli a získali vedení zpět. Opět to byl Jakub Nečas, který skóroval k tyči Maříkovy branky.

Bohemians vstoupili do druhého poločasu ve velkém stylu a v podstatě již v úvodu rozhodli o osudu zápasu. Nejprve z přímého kopu posílal balon do vápna Jan Vodháněl a následně si jej obránce Ondřej Pek smolně srazil do vlastní brány, poté Jan Záviška střelou ve vápně navyšoval na 4:1. Další velkou šanci Vodháněla zlikvidoval Mařík, domácí svůj gólový účet zastavili na čísle pět, když v 68. minutě upravil na konečných 5:1 Jan Vodháněl. Na skóre už nic nezměnily ani další příležitosti – jednu neproměnil viktorián TomᚠKepl a druhou vychytal plzeňský gólman Richard Mařík.

Úvodní soutěžní duel ročníku 2018/2019 tak červenomodrým body nepřinesl.

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Soupeř byl posílený z áčka, ale to nic nemění na tom, že zápas pro nás dopadl opravdu špatně. V prvním poločase jsme prohráli 1:2, něco jsme si o přestávce řekli, ale hned v úvodu druhé půle jsme dostali na 1:3. Inkasovali jsme velice laciné branky. I přes to všechno jsme mohli i my nějaké další přidat a stav alespoň zkorigovat, nicméně se potvrdila kvalita kluků, kteří v Bohemce nastupují za áčko. Soupeř byl lepší. Já jsem zklamaný z přístupu některých hráčů a určitě i s kvalitou, kde jsme zaostávali a to se nám vymstilo. Je to ale první zápas a věřím, že to byla dostatečná facka. Kluci si hrábnou do svědomí, přizpůsobíme tomu trénink a do dalších zápasů věřím, že nastoupíme ve větší pohodě.“