30. 7. 2018    Juniorka - reportáž

Junioři na Slavii svedli vyrovnanou bitvu, padli o gól

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Pondělí 30. 7. 2018, 11:00 / SC Horní Počernice

2. kolo / Pondělí 30. 7. 2018, 11:00
SC Horní Počernice

SK Slavia Praha

3:2

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Vantruba – Frydrych (46. Mitrano), Drozda (C), Pokorný (63. Macháček), Zelený (46. Janoušek) – Havránek, Valenta, Petrák, Nabijev (84. Vaněk), Slanina – Šilhan (55. Vejvar).

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda, O. Pek, Hranáč, Bartůněk (62. Brož) – Pavlík (C), Petr (84. Pecháček) – Pihrt, Kraml (55. Arzberger), J. Pek – Kepl.

statistiky

Branky: 20. Nabijev, 35. Nabijev, 65. Havránek, – 3. Kepl (pen.), 87. Pavlík, ŽK: Nabijev – Pavlík, Arzberger, Rozhodčí: Klíma – Pfeifer, Vodrážka.

Diváci: 180

V druhém utkání sezony podlehli junioři Viktorie Plzeň v Horních Počernicích pražské Slavii 2:3. Branky týmu trenéra Pavla Fořta vstřelili TomᚠKepl s Kryštofem Pavlíkem.

Do zápasu vstoupili daleko lépe hráči Viktorie Plzeň, když hned ve třetí minutě proměnil nařízený pokutový kop útočník TomᚠKepl. Slávisté ovšem okamžitě začali usilovat o vyrovnání. A dočkali se ve 20. minutě, kdy se z otočky střelou k bližší tyči prosadil Farid Nabijev. Oba týmy poté neproměnily další příležitosti a dalšího gólu jsme se dočkali ve 34. minutě. Byl to opět domácí Farid Nabijev, který těžil ze skvělé práce Michala Frydrycha. V závěru půle ještě velkou šanci neproměnil domácí Vojtěch Šilhan. Po poločase tak sešívaní vedli 2:1.

Ve druhé půli udeřili jako první domácí. V průběhu 65. minuty po centru Nabijeva z pravé strany upravil na 3:1 Jan Havránek, brankář Ondřej Valeš na míč nedosáhl včas. Viktoriáni ale usilovali ještě aspoň o snížení. Na zadní tyči zůstal TomᚠArzberger, jehož skákavý pokus skončil nad břevnem. V 87. minutě se Plzeňští dočkali ještě upravení skóre, Kryštof Pavlík změnil stav zápasu na konečných 2:3 z pohledu týmu Pavla Fořta.

Další utkání čeká juniorku v pondělí 6. srpna v 16:00 proti Příbrami, hrát se bude v Tlučné u Plzně.

Foto: David Koranda

Kompletní galerii najdete ZDE.

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Slavia byla posílená z A-týmu, ale nehrálo to tak velkou roli. Vstoupili jsme do utkání dobře gólem z penalty, bohužel jsme po hrubých chybách obdrželi dva góly. Slavia byla v první půli rychlejší a důraznější. Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že chceme stav zvrátit, ale brzy jsme inkasovali na 3:1. Od té doby jsme však byli lepším mančaftem. Snížili jsme, ale už jsme nevyrovnali. Přístup k zápasu byl o mnoho lepší než na Bohemce, odmakali to všichni. Spíše jsme ale zklamání, že dostáváme laciné branky, které bychom dostávat neměli. V útoku jsme měli ještě nějaké příležitosti, ale rozhodlo se ve vápnech, ve kterých jsme byli slabší. Je pořád na čem pracovat, musíme se nějak zvednout.“