26. 8. 2018    Juniorka - reportáž

Druhá výhra v řadě! Junioři uspěli na Dukle, trefil se i Hejda

FC Viktoria Plzeň

6. kolo / Neděle 26. 8. 2018, 10:15 / SK Kazín

6. kolo / Neděle 26. 8. 2018, 10:15
SK Kazín

FK Dukla Praha

1:4

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Dukla Praha

Janda – Mašek, Kosík, Mentberger (59. Korček), Bezdička (73. Schneider), Kott (C), Kubů (68. Vyleta), Šolaja (59. Janko), Lauko, Krunert, Burget.

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Brož (82. Hranáč), Hejda, Hájek (46. O. Pek), Svoboda – Petr (85. Řezáč), Bucha – Pihrt, Pavlík (C) (86. Kraml), Arzberger (68. J. Pek) – Kepl.

statistiky

Branky: 2. Burget – 15. Pavlík, 45. Hejda, 70. Petr, 83. Pihrt, ŽK: Bucha, Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Vitner.

Diváci: 130

S Lukášem Hejdou, Tomášem Hájkem a Pavlem Buchou v sestavě nastoupili junioři Viktorie na hřišti Dukly v Kazíně. A podruhé v řadě se jim podařilo zvítězit, když předvedli slušný obrat a ze hřiště soupeře si přivezli výsledek 4:1. Brankami se o to postarali Kryštof Pavlík, LukᚠHejda, Martin Petr a LukᚠPihrt.

Hráči Dukly se dostali do vedení hned ve druhé minutě, kdy se osamocený před brankou Richarda Maříka prosadil David Burget. Viktoriáni ovšem byli aktivnějším celkem a po zásluze se brzy dočkali vyrovnání. Kapitán Kryštof Pavlík si na kraji vápna krásně zpracoval míč a bez váhání ho uklidil do brány, prosadil se tak podruhé za sebou. Hosté pokračovali ve vytváření šancí, velkou měl v závěru poločasu TomᚠKepl, ale jeho dloubáček vyrazil Janda na rohový kop. Z něj už se Plzeňané prosadili, hlavičkou skóroval z A-týmu vypůjčený LukᚠHejda.

V úvodu druhého poločasu měl dobrou šanci Pavel Bucha, nicméně jeho střela z hranice vápna minula břevno branky Dukly Praha. V 66. minutě pak TomᚠKepl v pokutovém území trefil pouze rukavice gólmana Petra Jandy. Čtyři minuty nato už se ale červenomodří dočkali – Martin Petr stál na konci povedené akce viktoriánů a z blízkosti branky napálil míč k pravé tyči. Domácí se ovšem nevzdali a čtvrt hodiny před koncem mohli snížit, řadu šancí ale neproměnili. TomᚠLauko například trefil břevno. Definitivní rozhodnutí ale přišlo po osmdesáté minutě hry, kdy z rohu šestnáctky navýšil na 4:1 LukᚠPihrt.

Juniorka tak vyhrála podruhé za sebou!

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Věděli jsme, že Dukla je silný soupeř a má rychlé útoky, minulý zápas vyhrála 5:2 s Bohemians. To se potvrdilo hned na začátku utkání, kdy jsme inkasovali gól, ale pak jsme měli zápas pod kontrolou. Povedly se nám dvě standardní situace, kdy kluci vymysleli pěkné signály a dali krásné góly. Pak nás podržel brankář Richard Mařík, měl důležitý zákrok a zabránil gólu na 2:2. Zápas jsme nadále měli pod kontrolou, ve druhém poločase jsme chtěli rozhodnout. Vytvářeli jsme si mnoho šancí a mohli vstřelit gól dříve. Kluci ale makali a odjezdili to naplno, soupeř měl nějaké závary, ale ty jsme vyřešili. Klukům chci poděkovat, odehráli velice kvalitní utkání a vydrželi ve vysokém tempu do konce zápasu. Velká spokojenost, některí kluci předvedli nadstandardní výkony, ale jména si nechám pro sebe.“