2. 11. 2018    Juniorka - reportáž

Juniorka podlehla na domácím hřišti Slovanu Liberec

FC Viktoria Plzeň

14. kolo / Pátek 2. 11. 2018, 13:00 / Luční

14. kolo / Pátek 2. 11. 2018, 13:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

0:3

(0:2)

FC Slovan Liberec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Hranáč, Strmiska, O. Pek, Svoboda – Pavlík (C), Bucha (70. Řezáč) – Pačinda (85. Patrovský), Provod (70. Vrba), Pihrt – Arzberger (54. M. Petr).

FC Slovan Liberec

Vliegen – Köstl, Prokč (C), Ulbrich, Lábek, Lehoczki, Nešický (54. Blažek), P. Petr (87. Žižka), Kazda (85. Pokorný), Vukliševič, Gembický (79. Drahoš).

statistiky

Branky: 22. Ulbrich, 45. Nešický (pen.), 64. Ulbrich, Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Vlasjuk.

Diváci: 80

Za juniorský tým Viktorie Plzeň nastoupili v pátečním utkání se Slovanem Liberec hned tři hráči A-týmu – brankář Dominik Sváček, záložník Pavel Bucha a novic Erik Pačinda, kterému bylo umožněno odehrát tři duely za juniorku.

Do zápasu vstoupila dobrou šancí Viktoria Plzeň. Erik Pačinda dobře prošel přes obránce a nahrál Provodovi, který ale minul bránu. Na druhé straně Dominik Sváček vychytal zakončení Toma Ulbricha. Ten stejný hráč se ale dokázal prosadit ve 22. minutě, dostal se ve vápně k volnému balonu a otevřel skóre. Další branky mohl přidat MatyᚠKazda, který měl hned dvě šance, ale nejprve trefil boční sí a poté připraveného Sváčka.

Vyrovnat za domácí mohl Robin Hranáč, jehož hlavičku po rohovém kopu ale již nikdo nestihl doklepnout do brány. Poté zkoušel své štěstí Erik Pačinda, brankář Olivier Marc Vliegen byl však pozorný. Asi největší možnost měl ve 41. minutě LukᚠProvod, zpracoval si míč a vypálil, bohužel mimo bránu. Na druhé straně poté Ulbrich vybojoval penaltu, kterou proměnil Aleš Nešický gólem do šatny na 2:0.

V úvodu druhého poločasu měli více ze hry viktoriáni, jenomže se nemohli dostat do větší šance. Naopak musel zasahovat Sváček po rohovém kopu, když vytasil po hlavičce reflexivní zákrok. Minutu nato se Liberec dostal do přečíslení, Petr Petr nahrál Ulbrichovi a bylo to 3:0.

Domácí už tak usilovali alespoň o snížení. Ránu zkusil LukᚠProvod, brankář Vliegen ho ale vychytal. Posléze po centru Martina Petra střílel Pihrt, avšak ani on nebyl úspěšný. Stejně jako o pár minut později Kryštof Pavlík. Slovan tak v Plzni vyhrál 3:0.

Foto: David Koranda

Kompletní fotogalerie ZDE

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Soupeř vyhrál zaslouženě. V prvním poločase jsme byli lepší než ve druhé půli, ale bohužel jsme dostali dva góly a neproměnili jsme nějaké příležitosti. Chyběl nám důraz, ochota i kvalita. Soupeř nás ve všech směrech předčil. My budeme muset hodně začít pracovat, vrátit se na začátek a získat opět trochu pokory. Každý musíme začít u sebe. Dnešní utkání opět něco ukázalo. Znovu jsme museli dotahovat výsledek, ale chyběl nám ten důraz a kvalita na míči. Vím, že kluci dokážou odehrát lepší zápasy, musíme se odrazit od dobré práce v tréninku.“