3. 12. 2018    Juniorka - reportáž

Na závěr podzimní části prohráli junioři na Spartě

FC Viktoria Plzeň

17. kolo / Pondělí 3. 12. 2018, 13:00 / TC Strahov

17. kolo / Pondělí 3. 12. 2018, 13:00
TC Strahov

AC Sparta Praha

2:0

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

AC Sparta Praha

Kotek – Červak, Maksič (79. Penc), Burda (C), Dudl (87. Prokopec), Palečko, Traoré (83. Sláma), Cabadaj, Hájek, Albiach, Novotný (87. Ambler).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Brož, Svoboda, O. Pek, Provod (79. Patrovský) – Bucha, Petr (46. J. Pek) – Arzberger, Pavlík (C) (72. Kraml), Řezáč (46. Bartůněk) – Kepl (35. Pihrt).

statistiky

Branky: 4. Traoré, 67. Dudl, ŽK: Burda, Novotný, Červak – Arzberger, J. Pek, Kraml, Rozhodčí: Severýn – Fišer, Pfeifer.

Diváci: 40

Juniorský tým zakončil podzimní část soutěže 17. kolem ligy na hřišti Sparty Praha. Na domácího soupeře v areálu na Strahově bohužel nestačil, v hlavním městě České republiky padl 0:2.

Skóre se podařilo otevřít domácímu týmu. Hned ve čtvrté minutě se v pokutovém území dostal k míči Lamine Baba Traoré a střelou o tyč překonal bezmocného Dominika Sváčka. Na druhé straně zkoušel z velké vzdálenosti své střelecké štěstí Ondřej Pek, mířil však nad bránu. V 18. minutě zamířil Novotný hlavičkou přímo do prostor, kde byl připravený Sváček. Viktoriáni byli o něco aktivnější a snažili se o vyrovnání. Gólu se dočkali těsně před 40. minutou, nicméně hlavní sudí těsně před ním odpískal nedovolený zákrok, takže platit nemohl. Po prvním poločase tak vedli sparané 1:0.

Ve druhé půli po hodině hry získala Sparta již dvoubrankový náskok. Nejprve Cabadajovu střelu vyrazil Sváček do tyče, poté už ale nestačil na zakončení Václava Dudla, který těžil z dobré práce Albiacha. Domácí tým si poté v poklidu hlídal dvoubrankové vedení a Viktoria Plzeň už se k ničemu většímu nedostala, především díky kvalitní defenzivní hře Pražanů.

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Do zápasu jsme šli se záměrem zhustit střed a dobře kombinovat. Sparta nám dala gól hned z první šance, přesto jsme měli příležitosti, i branku jsme vstřelili, ale bohužel se rozhodčí upísknul a nenechal akci dohrát. První poločas jsme ale podle mých představ nezvládli. O přestávce jsme to prostřídali, bohužel jsme však výkon už zlepšit nedokázali. Ve druhé půli byla Sparta jednoznačně lepší a přehrála nás ve všem. Od kluků mi chyběla tvrdost v osobních soubojích, domácí si vítězství zasloužili.“