30. 12. 1899    

Turnaj / Pátek 13. 7. 2018, 17:00 / Luční ulice

Turnaj / Pátek 13. 7. 2018, 17:00
Luční ulice

FC Viktoria Plzeň

1:3

(0:2)

Rangers F.C.

statistiky

Branky: Míka – Atakayi, Kelly, Kennedy.

Diváci: 0

Pověstný pátek třináctého bohužel platil i pro mladíky Viktorie Plzeň. Hráči v kategorii do devatenácti let totiž v úvodním zápase Memoriálu Stanislava Štrunce podlehli Glasgow Rangers 1:3. Za domácí vstřelil jediný gól Václav Míka, v závěru ještě chytil penaltu David Edelman.

Západočeský celek začal utkání velice špatně a už v 15. minutě prohrával po gólech Atakayie a Kellyho 0:2. „V průběhu prvního poločasu byli Rangers lepší, hlavně v práci s balónem a celkově v kombinaci. Sice jsme dostali hrozně laciné branky, ale celých pětatřicet minut jsme se tak trochu hledali,“ mrzelo trenéra Jiřího Žiláka.

Červenomodří se herně zvedli hned zkraje druhé půle a zásluhou Václava Míky snížili na rozdíl jediné trefy. Kapitán domácích mohl záhy vyrovnat, ale z malého vápna přestřelil bránu. A tak platilo staré známé, nedáš, dostaneš – na konečných 1:3 upravil Kennedy.

„Ve druhém poločase jsme se nadechli, snížili na 1:2 a měli šanci i vyrovnat. Bohužel jsme ji neproměnili a z protiútoku jsme dostali na 1:3, což hodně poznamenalo naši psychiku. V závěru Glasgow opět přebral iniciativu a zápas pohodlně dovedl do vítězného konce. Pro nás to byla vynikající konfrontace, soupeři gratuluji k zaslouženému vítězství a vynikajícímu výkonu,“ viděl duel Žilák.

Na nově zrekonstruovaném stadionu v jižním Plzeňsku se v ten samý den odehrálo také druhé páteční utkání mezi Herthou Berlín a WBA. Zápas nakonec skončil smírně 1:1. Anglický celek šel do vedení zásluhou gólu Sama Wildinga, za tým z hlavního města Německa vyrovnával Miralem Ramic.